Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът за пробив до Водната палата се нуждае от разясняване


Проектът на пробива до Водната палата може да се преработи, но мястото не позволява връщане на левите завои, коментира авторът на проекта инж. Маньо Манев. Критиките към проекта той си обяснява с недостатъчната му разгласа и разясняване. 

Смятам, че проектът ненужно се политизира, каза инж. Манев по повод становищата на политически сили за него, предизвикали в крайна сметка преразглеждането на подкрепата на общината за него на извънредна сесия през следващата седмица. 

Проектантът обясни, че са се съобразили с възможностите на мястото. Няма да достигаме до подпочвени води при работата по пробива, защото височината ще бъде 3,50 метра, колкото е и на останалите мостове, под които преминава „Марица Юг“, гарантира Маньо Манев. Близо 40 дървета ще бъдат изсечени при строителството, но ще бъдат засадени 90. На въпрос няма ли как съоръжението да осигурява и леви завои, инж. Манев каза:

"Няма пълно щастие, знаете. Но проектът ще направи повече за отпушване на трафика, отколкото да го затрудни.

Маньо Манев каза още, че проектантската фирма, за която работи, има доссатъчно опит с по-сложни съоръжения като метрото в София, както и пробива под Централна гара в Пловдив. Критиките към проекта той си обяснява с недостатъчната му разгласа и разясняване. 
По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49

Сушата и жегата са причината за пресъхването на яз. "Пясъчник"

Масовото измиране на риба в яз. "Пясъчник" и ниското ниво на водата коментира в предаването "Точно днес" директорът на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Васил Узунов. "Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон? По време на срещата при областния управител преди дни той уточни, че обемът на водата е 2,5 пъти..

публикувано на 25.07.24 в 10:20
Борис Попиванов

Политиците са се примирили, че отиват на нови избори

Летните кризи в политическия живот у нас - разговор с доц. Борис Попиванов , политолог и преподавател в Софийския университет, за невъзможните ходове, които циклят в спиралата кабинет-избори-партии. Доц. Попиванов смята, че няма сигнали за положителен сценарий за реализация на правителство с третия мандат. "Би трябвало след провала на втория мандат..

обновено на 24.07.24 в 10:24

Българите избират между Турция и Гърция за почивки в чужбина

Изборът на българите, които почиват в чужбина, традиционно е разпределен между Гърция и Турция.Това зая ви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Весела Гюрова, учредител на сдружението "Бъдеще за туризма", която работи в голяма пловдивска туристическа агенция. „Последните няколко години се наблюдава изключително засилен..

публикувано на 24.07.24 в 10:10