Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старото и новото в "Ден след ден" през май

Снимка: Димитра Лефтерова

Списъци, протести и стари сгради с нов облик оставят следи по втория ден на месец май и отражения в календара и следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден"

Прозира ли оптимизъм сред играчите на политическата сцена и можем ли да говорим за един вид пробуждане там?  Представеният от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" списък с номинираните за министри от евентуалния бъдещ кабинет "Денков" и възможните реакции на ГЕРБ във връзка с поредния опит за съставянето на редовно правителство ще коментираме с  с политолога Петър Чолаков и политическия психолог Антоанета Христова 

Пловдивските прокурори, както и колегите им от различни краища на страната, изразиха покрепата си за главния прокурор Иван Гешев след опита за покушение срещу него. Разказва Иванка Петкова, която проследи протеста им. 

За остарелите сгради, които попадат в обхвата на новата програма за саниране в район "Южен" ще говорим с кмета Костадин Язов, а за обновяването на сграда, която ще приюти нови експозиции на Етнографския музея в Стария Пловдив е репортажът на Живка Танчева. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Лятото е, а ние сме повече от мотивирани да създаваме добро настроение в утрото на поредната августовска неделя! Интересни теми и събеседници, полезна информация, поглед с намигване към звездите и много хубава музика. Това е накратко, което предстои до 10. Запознаваме с мотодът Физиогномика, за да разбираме по-успешно характера,..

публикувано на 10.08.24 в 16:05

"Вход свободен" в прегръдката на август

Лястовиците вече започват да се събират за отлитане на юг, а за нас лятото е още в разгара си . Последните отпускари стягат багажа за избраните дестинации, а градът под тепетата  е богат все повече на туристи и все по- малко на пловдивчани. Готвим се неохотно да изпратим и това лято, но още сме подвластни на ваканционното настроение.  Днес във "Вход..

публикувано на 09.08.24 в 10:15

Цветовете на август -"Точно днес"

И в последния делови ден от седмицата август носи жега и мечти. Първото е видимо освен по термометъра, но и по всеобщия контекст на информационните потоци, които ни заливат със сюжети на абсурда  в житейски и в политически ракурс. Мечтите пък  остават животоспасителният елемент на лятото, а "Точно днес"  в опит да сбъднем  някои от тях,  избираме с..

публикувано на 08.08.24 в 17:03

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 08.08.24 в 16:36

"Вход свободен" - как да подредим дома и мислите си

Лятото е време за почивка, споделена с обичани хора, време е за забавяне на темпото, но...лятото е време за ремонт! Ето как с едно изречение можем да вдигнем нивата на стрес и да пожелаем монотонното ежедневие на делничния ден в офиса. Е, няма как, и почивката и ремонта са част от живота ни! Днес ви предлагаме няколко идеи за преминаване през процеса на..

публикувано на 08.08.24 в 09:30