Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ПП прегъна ГЕРБ и правителство ще има

"Всичко показва, че ГЕРБ тотално се е предал и е готов да слуша диктата на ПП. При това положение шансовете да има редовни правителство се увеличаат многогкратно", прогнозира социологът Кольо Колев в интервю за Радио Пловдив.

Според него след формирането на кабинета между първите две политически сили у нас следва опит за овладяване на държавната машина, смяна на кадри, подмяна на администрацията и всичко, което е станало достояние на обществото в записите от Националния съвет на ПП.

"Щом ПП успя да прегъне ГЕРБ за създаването за това правителство, то ще ги прегъне и за подкрепата му след това", даяви Колев като добави, че ако ГЕРБ продсължи да следва Бойко Борисов, то това управление може да е продължително. "Нещата могат обаче да се развият и по друг начин, ако в ГЕРБ се зароди бунт", поясни Кольо Колев.

Социологът каза, че голям процент от предложените за министри в кабинета са непознати и изрази притеснение от фигурата на Тодор Тагарев, който е посочен за министър на отбраната. "Виждам опасност от конфронтацията Изток – Запад и възможността България да бъде замесена във военен конфликт, в който нямаме място".

В заключение Кольо Колев каза, че правителството може да се сдобие с още по-широка парламентарна подкрепа след днешната заявка на лидера на ДПС, че Движението няма да пречи на съставянето на кабинет.


Още от категорията

Към този момент най - вероятният балотаж е Димитров - Атанасов

Пълна еклектика сред кадндидатите за кмет на Пловдив в началото на предизборния маратон, а и по време на кампанията ще има още изненади, прогонозира няколко часа преди края на срока за регистрация на кандидатите журналистът Спас Кузов. Според него е рано е за прогнози, но правят впечатление заявките на ГЕРБ с Костадин Димитров, местната..

публикувано на 26.09.23 в 15:49

Ремонтите в Пловдив върнаха летния график на 15 линии

15 от общо 29 автобусни линии на градския транспорт в Пловдив ще се движат по лятно разписание,  съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Причина са продължаващите строително-монтажни работи по бул. „Александър Стамболийски”, бул. „Дунав”, бул. „Васил Априлов”, ул. „Брезовско шосе”, ул. „Даме Груев”, бул...

публикувано на 26.09.23 в 10:02

Дойде времето на личностите, а не на партийните идеи

Независимият в момента общински съветник Слави Георгиев ще се бори за пореден мандат, но с листата на ГЕРБ. В интервю за Радио Пловдив той обясни, че е бил поканен в лично качество, като гражданска квота, от кандидата за кмет Костадин Димитров.  Според Георгиев Димитров е доказан администратор с голям опит, с бързи решения на проблемите на хората и..

публикувано на 25.09.23 в 15:50

Безплатни прегледи за туберкулоза в Пловдив

Безплатни прегледи и изследвания за туберкулоза ще се проведат в отделението по фтизиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив по време на седмицата на отворените врати" е от 25 до 29 септември.  “ Прегледите са важни, защото освен туберкулоза се открива и Латентна туберкулозна инфекция. При нея при наличието на съвременните..

публикувано на 25.09.23 в 07:14

Думата Независимост доста пари

"Темата за 22 септември 1908 г. е много сложна, защото това е един добре подбран дипломатически ход, с който България заяви категорично, че иска да се върне на картата на  цивилизованите държави и да бъде самостоятелна във взимането на своите решения", каза Адриан Петров -  режисьор и главен художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци..

публикувано на 22.09.23 в 10:54