Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнично утро с "Шейкър"

| обновено на 04.05.24 в 16:14

Най-светлото утро посрещаме заедно! С надежда за по-добри дни и за повече топлина в отношенията помежду ни, ви срещаме на Великден!

Традиции, история, духовност, мисъл за живота и природата, се вплитат в минутите до 10. 

"Християнското изкуство е наситено със символика. Символичните изображения преобладават, предвид няколко фактора. Още първите християни, по време на гонението срещу тях в римската империя, са практикували своята вяра чрез обреди, които не са били установени както в днешно време, но са били изпълнени със символика. Що се отнася до изображенията,  в Катакомбите в Рим са запазени такива, които са изцяло символични, за да се предпазят от пряко обвинение по време на гоненията." Очаквайте разговора  с Диана Панайотова – богослов и художник иконограф, за символите на вярата в изобразителното изкуство.

С Йорданка Петкова – автор на книгите „Малки разкази за чудеса и изцеление“ и „Когато имаш нужда от чудо“ , говорим за съвременния човек, който има непрестанна нужда от чудеса и доказателства, пренебрегвайки неспособността си да отличава добро от лошо.

В края на празничното издание на "Шейкър" ви срещаме Наталия Пешова – флорист и собственик на магазин за цветя. Наталия се занимава с цветя от 15 години, и смята, че е открила истинското си призвание и работата й носи безкрайна радост. От флористката ще научим повече за традициите и цветните новости по Великден! 

Започваме след новините в 7.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

По релси и извън релси „Ден след ден“

Ден след ден стигнахме не само до края на седмицата, но и до средата на предизборната кампания. Въпреки усещането ни, че дните си минават бързо, има хора и общности, на които се налага да чакат дълго, за да имат елементарни транспортни връзки. Да не говорим за десетилетното чакане да имаме модерни и бързи влакове и конкуренция в жп транспорта...

публикувано на 11.10.24 в 14:41

Изложба и Есенна феерия с "Вход свободен"

В петък споделяме следобедът си с Вас с много добро настроени, есенни тонове и куп усмивки за разкош :)))))  Няма нищо по-хубаво от.... времето прекарано с четириногите ни любимци и срещата с хора, които разбират това, смятат всички от екипа на Български Киноложи Клуб! А ние само ще се съгласим :) и ще Ви поканим заедно с тях този уикенд 12 и 13 октомври..

публикувано на 11.10.24 в 09:19

За парите на държавата и образованието „Точно днес“

В последното работно утро на седмицата говорим за важните теми на дневен ред, независимо от предизборната кампания. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Има ли риск от икономическа криза в следствие на политическата? Основен въпрос след като от финансовото министерство представиха анализ, който показва тенденция разходите да..

обновено на 10.10.24 в 16:58

Тревоги и полети в "Ден след ден"

За тревогите на делника, възможните решения на проблемите, полетите към нови дестинации и огнените пътища говорим днес в следобедната програма на Радио Пловдив.  Сигнал за тревога ли е прекратяването на договорите с автобусните превозвачи в Пловдив? Застрашен ли е градския транспорт след предприетата от общината мярка? Застрашено ли е изпълнението на..

публикувано на 10.10.24 в 14:58

Интересно и забавно с "Вход свободен"

Поглеждаме към бъдещето в днешното издание на "Вход свободен", но и далеч в миналото! Ако бъдещето са децата ни, какво по - смислено от грижата за тяхното добро развитие?! Ще ви разкажем за "Европейската седмица на програмирането", в която активно се включва пловдивското Основно училище „Екзарх Антим І“.  В периода 14 – 27 октомври 2024 година ученици и..

публикувано на 10.10.24 в 09:30