Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 14 май "Точно днес"

Снимка: pixabay

Вторник сутрин с темите от деня и коментари на важните събития, които следим. 

-Какви са инвестициите в региона на едни от най-големите търговски компании в страната, колко работни места осигуряват, какви са бъдещите им планове за развитие в тази част на страната - отговор на този въпрос ще даде изследването  „Роля и социално-икономически принос на модерната търговия в България с акцент Южен централен регион“ .  То е направено от Институт за пазарна икономика по инициатива на Сдружението за модерна търговия, а информация в аванс ще чуем от Петър Ганев, старши изследовател в ИПИ.

Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската асоциация по дермато-онкология стартира тазгодишната кампания "Евромеланома 2024" . Традиционно, наред с предоставяне на полезна информация,  ще се проведат и безплатни прегледи за  рак на кожата. Повече за кампанията и ценни съвети преди лятото ще чуем от доц. Румяна Янкова, завеждащ сектор по алергология и дерматология към УМБАЛ „Пълмед“.

- Гражданското обединение “Дишай България” и Екологично сдружение „За Земята“ подготвят национална петиция за прозрачност за състоянието и проблемите на официалната система за мониторинг на качеството на въздуха. От Добромира Костова от “Дишай, Пловдив” ще научим повече за иницативата преди срещата днес на активистите от двете организцаии с пловдивчани. 

- Ще ви поканим и на фотоизложбата  в Дома на културата, посветена  за 110-та годишнина от рождението на световния бас Борис Христов. Експозицията се състои от 44 фотографии, които са резултат от задълбочена издирвателска дейност на доц. Никола Лаутлиев, който ще ни я представи във времето за култура след 9 часа.

-В рубриката "Добро утро, ден!" продължва срещата ни с Христо Паунов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Николай Няголов в „Добро утро, ден!“

Известният у нас и в чужбина художник Николай Няголов е гост в рубриката ни „Добро утро, ден!“ тази седмица. Роден е в Ловеч. Завършил е Националната гимназия за приложни изкуства в Троян, специалност „Керамика“. Висшето си образование завършва във Великотърновския университет, със специалност „Графика“. Животът обаче го отвежда в Пловдив,..

обновено на 07.06.24 в 19:18

И на слънце, и на сянка в "Ден след ден"

Все по-осезаемо се усеща лятото, макар и преди астрономическото му начало. Горещи теми вкл ючваме и в следобедната програма на Радио Пловдив на 7 юни.  В края на предизборната кампания и последния възможен ден за обяванене на данни от изследвания за електоралните нагласи включваме социолога Яница Петкова от "Галъп" с информация за последното проучване..

публикувано на 07.06.24 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

С настроение и нагласа за предстоящите почивни дни, днес ще ви разходим из събитията, които предстоят в града ни!  За втора поредна година, Детски отдел при НБ "Иван Вазов" Пловдив, организира Лятна читалня в своята градина! На малките читатели предстои цяла седмица с повече от интересни събития! Подробности за програмата ще научим в разговора с Радка..

публикувано на 07.06.24 в 09:30

Петъчното утро "Точно днес"

За грапавите и нови пловдивски улици, за книгите, издателите и читателите, за изборите във финалните сондажи на социолозите и отворените очи на наблюдателите, за фотографията и лицата, запечатващи времето са линиите, които следваме в утрото на 7 юни. Евелина Славкова от агенция "Тренд" ще представи финалните прогнози за подреждането на политическите сили..

публикувано на 06.06.24 в 16:32

В „Западен“ кипи работа и врят конфликти „Ден след ден“

Тече последна офанзива около подлеза „Модър – Царевец“ в район "Западен" преди движението да бъде пуснато утре или вдругиден. В същото време кметът на района Тони Стойчева с видео на живо във фейсбук  се опита да спре багерите, които започнаха да изграждат паркинга пред болница „Пълмед“, предоставен й с решение на предишния общинския съвет...

публикувано на 06.06.24 в 14:32