Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високи температури в 11 области, бури в Западна България

Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки.

Жълт код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи температури. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, в София - около 33, Велико Търново – 34, Благоевград – 35 градуса, Сандански, Русе, Пловдив и Плевен 36.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28 – 30 градуса. Варна – 28 градуса, Бургас – 30. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над Балканите ще има валежи и гръмотевични бури над централните и западните части. Остава топло. Дневните температури ще са както следва: София и Солун – 33 градуса, Истанбул – 31, Атина – 35 градуса, Скопие и Белград – 36, Букурещ – 37 градуса. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нова авария остави високите етажи на Пловдив без вода

За авария  в Помпената станция на Пловдив, която понижава налягането на водоподаването в Пловдив съобщи късно снощи кметът Костадин Димитров. Възможно е по високите етажи водата да спре. Заради повредата на захранващия водопровод на Помпена станция "Изток" без вода са жк "Тракия", кв. "Изгрев" и високите етажи на града, съобщи вчера ВиК-Пловдив.  От..

обновено на 18.08.24 в 07:39

БПЦ почита Успението на Св. Иван Рилски

Днес се навършват 1078 години от Успението на всебългарския небесен покровител Св. Иван Рилски. Литургията днес ще оглави Българският  патриарх Даниил, който пристигна в Рилската Света обител още снощи  за всенощното бдение,  което продължи до ранните часове на днешния ден. Очаква се днес пред Рилския светец – основател на Рилската света..

публикувано на 18.08.24 в 07:39

Отстраниха грандиозната ВиК авария в Пловдив, пускат водата постепенно

Отстранена е голямата ВиК авария, която за почти две денонощия остави без вода мащабна част от Пловдив -  болшинството блокове в ЖК „Тракия“,  „Съдийския квартал“ и районите около развлекателния център „Ескалибур“.   По уверение на  ВиК – Пловдив,  в „Тракия“  водата вече е потекла. Въпреки това,  на повечето места  вода все още няма. Тя  се..

обновено на 17.08.24 в 18:38

Пловдив и Пазарджик - първи по жеги днес

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.   Предупреждението от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.   В тези райони остава и много висок рискът от пожари. До обед навсякъде ще..

обновено на 17.08.24 в 15:39

Пияна шофьорка е блъснала линейката в Асеновград

От пловдивската полиция съобщиха подробности за снощния тежък инцидент в Асеновград, при който катастрофираха линейка и лека кола, след което и двете машини се преобърнаха на пътя.  Пострадали са всички участници в сблъсъка - четирима души.  Това се е случило око 21 ч. в петък на кръстовище, където лек автомобил Ситроен е ударил линейката.  По..

обновено на 17.08.24 в 11:25