Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова авария остави високите етажи на Пловдив без вода

| обновено на 18.08.24 в 07:39

За авария  в Помпената станция на Пловдив, която понижава налягането на водоподаването в Пловдив съобщи късно снощи кметът Костадин Димитров. Възможно е по високите етажи водата да спре. Заради повредата на захранващия водопровод на Помпена станция "Изток" без вода са жк "Тракия", кв. "Изгрев" и високите етажи на града, съобщи вчера ВиК-Пловдив. 

От ВиК са уверили Костадин Димитров, че работят по отстраняване на аварията и тя скоро  ще бъде отстранена. Екипите на държавното дружество от петък работят на терен, за да се справят по най-бързия начин с възникналите аварии, пише още кметът. 

Припомням, че преди проблема с Помпената станция на Пловдив ж.р Тракия остана без вода повече от денонощие заради авария на магистрален водопровод по бул. Санкт Петербург. 

Нарушено е и водоподаването в Асеновград заради авария на водопровод на ул. "Дружба". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

БПЦ почита Успението на Св. Иван Рилски

Днес се навършват 1078 години от Успението на всебългарския небесен покровител Св. Иван Рилски. Литургията днес ще оглави Българският  патриарх Даниил, който пристигна в Рилската Света обител още снощи  за всенощното бдение,  което продължи до ранните часове на днешния ден. Очаква се днес пред Рилския светец – основател на Рилската света..

публикувано на 18.08.24 в 07:39

Високи температури в 11 области, бури в Западна България

Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Жълт код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи..

публикувано на 18.08.24 в 07:01

Отстраниха грандиозната ВиК авария в Пловдив, пускат водата постепенно

Отстранена е голямата ВиК авария, която за почти две денонощия остави без вода мащабна част от Пловдив -  болшинството блокове в ЖК „Тракия“,  „Съдийския квартал“ и районите около развлекателния център „Ескалибур“.   По уверение на  ВиК – Пловдив,  в „Тракия“  водата вече е потекла. Въпреки това,  на повечето места  вода все още няма. Тя  се..

обновено на 17.08.24 в 18:38

Пловдив и Пазарджик - първи по жеги днес

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.   Предупреждението от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.   В тези райони остава и много висок рискът от пожари. До обед навсякъде ще..

обновено на 17.08.24 в 15:39

Пияна шофьорка е блъснала линейката в Асеновград

От пловдивската полиция съобщиха подробности за снощния тежък инцидент в Асеновград, при който катастрофираха линейка и лека кола, след което и двете машини се преобърнаха на пътя.  Пострадали са всички участници в сблъсъка - четирима души.  Това се е случило око 21 ч. в петък на кръстовище, където лек автомобил Ситроен е ударил линейката.  По..

обновено на 17.08.24 в 11:25