Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваЛюдмила Сугарева и Мартин Касабов

В "Срещите" разговор за четенето и книгите

Гостът на "Срещите" тази събота е Мартин Касабов.  Момчето, защото е само на 28 години, което на въпроса "ако наистина писателите след смъртта си  се превръщат в книга, ти в коя книга би искал да се преродиш", отговаря, че "животът е безсмислен, но..

обновено на 12.07.19 в 17:11

В "Срещите" -  Леонардо - 500 години по-късно

Тази събота в "Срещите" ще питаме защо личността и всичко, което е сътворил този ренесансов гений, продължава да развихря и очарова  въображението ни?  Защо му е било потребно да се занимава едновременно с много и различни,дори противоположни неща? И..

обновено на 06.07.19 в 08:19

В "Срещите" разговор за радиотеатъра на БНР

Тази събота в "Срещите" предлагаме разговор за българския радиотеатър, който стана на 80 години.  За традицията и бъдещето му в епохата на глобалната  визуализация; за  умението да се предават картини, чувства, внушения чрез звука... Със..

обновено на 28.06.19 в 17:08

В "Срещи"-те тази събота

В съботните "Срещи" очаквайте а ртистичния директор на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща” Мила Павлова и доц. Илия Кожухаров в един разговор за десетгодишнината на фестивала... Може да го наречете и спор с нобелиста Марио Варгас Льоса,..

обновено на 21.06.19 в 17:13

В "Срещите" разговор за книгите - хартиени и електронни

Три въпроса в "Срещите"тази събота: Ще изгони ли от домовете и навиците ни електронната книга печатната си посестрима?  Ще се превърнат ли библиотеките в 21 век от информационни в културни центрове?  Всички истории ще продължат да се надяват на четящите..

обновено на 14.06.19 в 16:49

В "Срещи"-те тази събота

Тази събота "Срещи-те" Ви предлагат разговор с  председателя на Съюза на руските журналисти Владимир Соловьов. Коментираме  журналистиката в епохата на интернет,  свободата на словото,  демокрацията.  Чуйте мнението му за промените в Европа и Русия,..

публикувано на 08.06.19 в 08:24

В "Срещите" - разговор и за порасналите деца :)

В утрото на 1 юни Антон Стайков, авторът на" Кратка история на българския комикс" и "Българският буквар - 200 години в първи клас", проф. Георг Краев - най-добрият познавач на българската традиция, проф .Дрозстой Стоянов - психиатър, Гергана Герасимова..

обновено на 01.06.19 в 08:44

Тази събота в "Срещи"-те

Тази събота "Срещи-те" ще търсят  отговорите  на магията Българско Възраждане: с философа Тони Николов и инж. Любозар Фратев - бизнесменът, който вече 13 години преиздава  позабравени, пренебрегвани или  умишлено неиздавани исторически четива -   за..

обновено на 25.05.19 в 10:35

В "Срещите" разговор за светите братя Кирил и Методий

Тази събота е 11 май - Денят на светите братя Кирил и Методий.  Да си спомним за тях и великото им дело, все така актуално и днес.  Да си припомним, че българските азбуки са сакрални, най-доброто на българския дух. Да отбележим, че през Средновековието..

обновено на 11.05.19 в 09:15

В "Срещите" разговор за папа Франциск

Тази събота "Срещите" ще ви предложат разказ за папа Франциск.  Папа Франциск през погледа на журналистите Тома Томов, който казва, че за него това е най-интересният човек на столетието и Димитър Ганчев, колегата от радио Ватикана, който е имал..

обновено на 04.05.19 в 10:15