Programi i ditës

Kirill Donçev dhe Orlin Velev

Bullgarët në ekipin e Elon Musk

Dy specialistë bullgarë janë pjesë e ekipit të afaristit amerikan Elon Musk, i cili punoi mbi lançimin historik të raketës SpaceX në Hapësirë . 30-vjeçari Kirill Donçev është drejtor për operacionet në tokë gjatë përgatitjes së lançimit të..

botuar më 20-06-07 6.30.PD
Borjana Uzunova dhe Bllazhka Dimitrova

Dy bullgare morën çmimin e WWF-së për mbrojtjen e mjedisit

Sipërmarrëset në fushën e ekologjisë Bllazhka Dimitrova dhe Borjana Uzunova merituan Çmimin e Presidentit të organizatës ekologjike WWF, e cila u jepet ambientalistëve të rinj nga e gjithë bota. Dy bullgaret janë dekoruar për shkak të përpjekjeve..

botuar më 20-06-06 6.10.PD
Stefani Stançeva

Bullgarja Stefani Stançeva është ndër këshilltarët e Emmanuel Macron

Bullgarja Stefani Stançeva, profesoreshë nga Harvardi, është pjesë e ekipit prej 26 anëtarësh, i cili do ta këshillojë Presidentin Emmanuel Macron se si mund të përmirësohet ekonomia franceze që të rimëkëmbet pas shokut nga pandemia e Covid-19...

botuar më 20-06-03 10.04.PD

Interneti i sigurt - kauza e 16 vjeçares Milena Radoytseva

Milena është 16 vjeçe, nga Sofja, nxënëse në Gjimnazin e Dytë të Gjuhës Angleze “Thomas Jefferson” në Sofje. Lëndët e saj të dashura janë matematika dhe historia. Ajo do që të bëhet gazetare një ditë. Milena është pjesëmarrëse në projekte të..

botuar më 20-05-26 12.59.MD

Fotografi Vasill Nikollov riparon kompjuterë për fëmijët në nevojë

Në heshtje para së panjohurës se drejt ku do të shkojmë në jetën tonë, bëjmë bilancin, zotohemi se do të ndryshojmë - vetëm të përfundojë pandemia një ditë të bukur. Por, disa prej nesh prej kohe jetojnë me të mirën - nganjëherë e kërkojnë në mënyrë të..

botuar më 20-05-10 6.30.PD

“3100 milje: Të tejkalosh vetveten” – gara më e vazhdueshme në botë

“Shoqëria jonë humb shumë energji në përpjekjen për të kundërshtuar njëri tjetrin. Desha t’u bëj thirrje të gjithë njerëzve, që të jenë më të përulur dhe të respektojnë mendimin e të tjerëve. Kundërshtimi nuk na ndihmon që të kemi psikikë më të..

botuar më 20-05-06 6.50.PD

Martina Bjanov - një infermiere bullgare në vijën e parë të luftës kundër koronavirusit në Vjenë

Martina Bjanov nuk ka arritur të realizojë ëndrrën e saj të bëhet aktore, por jeta e vendos në skenën më të madhe - me heronj të vërtetë, historitë e të cilëve, mjerisht jo gjithmonë përfundojnë me një fund të lumtur. Pasi e ka evituar takimin e vet..

botuar më 20-05-01 6.35.PD

Këngëtarja e njohur bullgare e operës Aleksandrina Pendaçanska për dritën në shpirtrat tona

Këngëtarja jonë e njohur e operës Aleksandrina Pendaçanska që prej vitesh gëzon famë botërore. Kritikët muzikorë në botë nuk i kursejnë komplimentet e veta për interpretimet e saj të mrekullueshme. Aleksandrina banon bashkë me familjen e saj kryesisht në..

botuar më 20-04-22 10.38.PD

I linduri në Amerikë Erik Aleksiev kthehet tek rrënjët e veta në Bullgari

Gjithnjë e më shumë janë bullgarët, të cilët pas vite të tëra jete jashtë Bullgarisë, i rizbulojnë vlerat e atdheut dhe kthehen tek ne për të filluar këtu   jetën e tyre të re. Një prej tyre është 25-vjeçari Erik Aleksiev, kthimi i të cilit në..

botuar më 20-04-04 7.30.PD

Simona Petkova – futbollistja e guxhimshme

Në qytetin e Gabrovos – qyteti i humorit, nganjëherë ka dhe histori jo shumë të gëzueshme. Si ajo e Simonës, e cila vjen nga familja e një nëne me gjashtë fëmijë – vëllezërit dhe motrat e Simonës. Vajza gjithmonë ka ëndërruar të luajë futboll para..

botuar më 20-03-10 1.15.MD