Svetllozara Savova i gëzoi me një pemë plot me tullumbace të sëmurët me koronavirus

Pema e tharë me degë të zhveshura evokon melankolinë ndërsa sytë e pacientëve dhe të ekipit mjekësor shohin drejt oborrit të spitalit. Nga njëra anë është Covid-reparti, kurse nga ana tjetër dhoma e spitalit, nën dritaret e së cilës ulet Svetllozara. Një..

botuar më 21-03-05 7.15.PD

Jeki Amir kthehet tek rrënjat e saj në Bullgari

Ajo është një shkrimtare izraelite me rrënja bullgare. Jeki Amir i shkruan tregimet dhe romanet e saj në hebraisht, por përshkruan në to fëmijërinë e vet në Bullgari, si dhe shokun kulturor pas mbërritjes në Izrael. Ajo ka lindur në Sofje, ndërsa..

botuar më 21-02-28 11.55.PD

Mistër Senko ishte i pari i cili tregoi numrin virtuoz me heqjen e kokës

Gjatë vitit 1961 persona të famshëm të Hollivudit mblidhen përpara ekranit të madh, që të bindem me sytë e tyre, se magjia nuk është një privilegj vetëm i sharlatanëve. Në mesin e arenës së cirkut, mes tymrave, një fakir heq kokën e vet dhe me një ecje..

botuar më 21-02-26 8.10.PD

Simeon Krëstev – avokati i cili kap me objektivin e tij copëza nga Sofja

Përshëndetje, Quhem Simeon Krëstev,  jetoj në Sofje dhe për nga profesioni jam avokat. Për mua është një kënaqësi e madhe dhe nder të mund të ndajë me ju një pjesë të vogël nga bukuritë me të cilat ndeshem përditë. Dashuria ime ndaj..

botuar më 21-02-24 7.15.PD
Vlladimir Tenev

Revista “Time” përfshiu një bullgar ndër liderët e së ardhmes

Drejtori Ekzekutiv i "Robinhood" Vlladimir Tenev, u përfshi në listën e revistës “Time” – “100 njerëzit e ardhshëm më me ndikim”, njoftoi BTA. Aplikacioni i lojërave për bursën “Robinhood”, i drejtuar nga 33-vjeçari Vlladimir Tenev, një..

botuar më 21-02-18 11.29.PD

Gareth Lee Gradwell – për një kuzhinier britanik, ose cila është shija e Bullgarisë

Ai është britanik, përpara kësaj ka jetuar në Spanjë. Vite të tëra me radhë ai viziton botën si kryekuzhinier i anijeve kroçere. Por, koronavirusi e detyron  qe të “ankorojë” për një periudhë të përhershme dhe kjo jo kudo që të jetë, por në bregdetin tonë..

botuar më 21-02-01 7.15.PD

Milena Ivanova – bankiere, udhëtare dhe aventuriere

“Një herë bankier, përgjithmonë bankier” thonë në botën e biznesit. Milena e hedh poshtë këtë shprehje, pavarësisht se ka pas shpine një karrierë marramendëse ndërkombëtare, duke u marrë me blerjen dhe shitjen e bankave, me tregti të aksioneve e të..

botuar më 21-01-28 7.10.PD

Vlogeri britanik Jamal - Bullgaria më ndihmoi të bëhem një njeri më i mirë

Çdo gjë ka rastisur në mënyrë fare spontane. Përpara 3 vjetëve, në bazë të këshillës së dhënë nga një shok i tij, Rhyes Douglas viziton qytetin Plovdiv. Ai është një nomad digjital nga Britania e Madhe , jeton aty ku do dhe punon në distancë. Ai thotë se..

botuar më 21-01-21 7.15.PD

Në botën e çuditshme të piktores Maria Maneva

Maria Maneva i shpreh idetë e veta përmes materialeve natyrore me një lehtësi, me të cilën piktorët e tjerë përdorin furçën dhe bojërat. Dhe në qoftë se për pjesën më të madhe prej nesh guaskat e detit dhe gurrëzat e detit mbeten vetëm një kujtim..

botuar më 21-01-20 7.10.PD
Mara Noninska

Mara Noninska ishte kritikuar ashpër për pjesëmarrjen e saj në filmin e parë bullgar

Më 16 maj 1910 nga “Teatri Modern” i kryeqytetit niset me pajton një ekuipazh i veshur dhe i stolisur mirë si për në cirk. Kompania e larmishme zbret përpara shtëpisë së tregtarit të respektuar Dimitër Sësellov në rrugën “Sllavjanska”. Aty - në trotuar..

botuar më 21-01-18 7.15.PD