Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Foto: BGNES

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura të Bullgarisë. Parashikohet që mjetet e planifikuara për vitin 2019 nga 139 milion euro për projekte të tjera për modernizimin e Ushtrisë Bullgare të mos shpenzohen gjatë këtij viti. Për vitin 2919 parashikohet rrija e deficitit në buxhetin shtetëror deri në 1.139 miliard euro.

Më shumë nga rubrika

Seanca plenare për gjendjen e jashtëzakonshme

COVID-19 në Bullgari. Dita e 27-të

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë ligjin për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme në Bullgari deri më 13 maj 2020. “Pro” votuan 122 deputetë, kundër – 47, kurse 7 abstenuan. Leximi i dytë i projektligjit do të zhvillohet të hënën...

botuar më 20-04-03 9.39.MD

Biznesi nuk dëshiron të marrë ndihmën e ofruar nga shteti

Vetëm 8% prej firmave bullgare, kryesisht ndërmarrje të vogla, do të marrin ndihmë për pagimin e rrogave të punëtorëve në raport 60:40 . 92% e tjera do të shkarkojnë një pjesë prej personelit të tyre, do të ulin pagat dhe do t’i detyrojnë..

botuar më 20-04-03 8.27.MD

Pentagoni arriti marrëveshje me Lockheed Martin për avionët bullgarët F-16

Marrëveshja ndërmjet kompanisë amerikane Lockheed Martin dhe Forcave Ajrore të SHBA-së për prodhimin e avionëve gjuajtës F-16 Block 70 ishte e pritur, komentuan nga Ministria e Mbrojtjes. Afati i shpallur për ekzekutim – janari 2027, është..

botuar më 20-04-03 8.03.MD