Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

Art-Happening “Toleranca si kulturë” me mesazh drejtuar kryeqytetasve

Deri ku arrijnë kufijtë e njerëzve tolerantë ndaj atyre të cilët nuk janë tolerantë? Përgjigjen e kësaj pyetjeje mjaft aktuale e kërkon Fondacioni “Megjithë” , përmes një art happening-u jo tradicional. Më 10 tetor në drekë, në pjesën midis..

botuar më 20-10-10 5.05.PD

“Të kthyerit” udhëtojnë përmes fjalës së vet drejt kujtimit dhe krahinës së lindjes

Sot, kur në pandeminë botërore është vështirë të kthehemi fizikisht, mund të udhëtojmë drejt shtëpisë në imagjinatën tonë ose përmes fjalëve. Ku bullgarët “e kthyer”, por në fakt të shpërndarë nëpër të gjitha skajet e botës, realizojnë kthimet e veta -..

botuar më 20-10-07 6.05.PD
“Rroba për transcendence”(„Clothes for Transcendence“)

Filloi edicioni i 10 i Mini Art Fest në Sofje

Në qendër të Sofjes, në afërsi me Muzeun “Toka dhe njerëzit”, filloi edicioni i dhjetë jubile i Mini Art Fest për Cirkun Modern. Ai u hap më 2 tetor me performancën e artistit francez Paul Keaton “ Freaks”, të bazuar mbi lëvizje, manipulim të sendeve..

botuar më 20-10-03 5.15.PD