Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

Histori të harruara për gra në pikturimin bullgar

Shkolla Bullgare e Pikturimit ka traditat e veta shumëshekullore dhe emra me të cilët është e famshme në të gjithë botën. Vlaldimir Dimitrov-Mjeshtri , Zllatju Bojaxhiev , Deçko Uzunov , Ivan Mërkviçka , Ivan Milev, Konstantin Shtërkellov..

botuar më 20-11-02 6.15.PD

Një ekspozitë tregon për veprimtarinë letrare të Akademisë Bullgare të Shkencave

“150 vjet veprimtari letrare e Akademisë Bullgare të Shkencave” – kështu titullohet ekspozita e cila hapet sot para Teatrit Popullor “Ivan Vazov” në kryeqytet. 28 tablo do të prezantojnë botime-emblema, të cilat ilustrojnë veprimtarinë letrare..

botuar më 20-11-02 5.00.PD

Bullgarët – me përkulje në shenjë nderimi para atyre të cilët zgjojnë vetëdijen e shoqërisë

Iluministët e parë popullorë /rilindësit/ kanë ndezur në zemrat etjen për dije dhe dëshirën për liri dhe me misionin e vet  ndriçues kanë ndihmuar për realizimin e idealit kombëtar. Në botën e sotme të pasigurt, ne përsëri kemi nevojë prej..

botuar më 20-11-01 7.05.PD