Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

33 mënyra ta duam Bullgarinë

“Si ta duam atdheun?” Përgjigjen e kësaj pyetjeje e kërkon udhërrëfyesi i ri letrar “Bullgaria për të përparuarit”, në të cilin Svetllozar Zhelev mbledh tregimet e 33 vetave, të cilët e kanë lidhur veten e vet me vendin tonë nëpërmjet gjuhës,..

botuar më 20-11-17 6.10.PD

Nata Evropiane e Muzeve në Sofje dhe gjatë një pandemie

Që nga fillimi i vet gjatë vitit 2005, “Nata Evropiane e Muzeve” tërheq një publik të shumtë në numër, kurse gjithnjë e më shumë muze dhe galeri aderohen ndaj iniciativës. Qëllimi i saj është një prani më të gjerë të njerëzve deri tek eksponatet,..

botuar më 20-11-14 6.15.PD

Filmi bullgar “Motra” është i dalluar me akoma dy dekorata të tjera prestigjioze ndërkombëtare

Filmi bullgar “Motra” mori dy dekorata ndërkombëtare, njoftuan nga “Art fest”. Filmi me regjisore Svetlla Cocorkova u dallua me një çmim special nga juria e festivalit të 21-të të Kinemasë Evropiane në Leçe-Itali ( Festival del Cinema Europeo)...

botuar më 20-11-12 3.12.MD