Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria nuk mund të kompensojë rënien industriale nga pandemia

Foto: arkiv

Prodhimi industrial në BE në maj rriti me 11.4 për qind, duke kompensuar uljen gjatë dy muajve të mëparshëm si rezultat i pandemisë Covid-19. Sipas Evrostatit në Bullgari prodhimi në maj vazhdoi të ulet megjithë edhe pak, me 0.1 për qind, në krahasim me prillin. Në prill dhe mars për shkak të pandemisë industria bullgare shënoi rënie nga 16.7 për qind. Industria bullgare nuk mund të dalë nga kriza për shkak të krizës në eksport, i cili në maj në krahasim me majin e vitit të mëparshëm uli me 21.4 për qind.


Më shumë nga rubrika

prof.Asen Balltov

Në kushtet e Covid-19 spitalet duhet të jenë solidare

Në spitalin e urgjencës “Pirogov” shtojnë numrin e shtretërve në repartet intensive. Këtë e njoftoi drejtori i spitalit profesor Asen Balltov. Imponohet që edhe një etazh të tërë të mbyllet për mjekim të 60 vetave nga personeli, të cilët janë të..

botuar më 20-10-26 5.27.MD
“Treshja helmuese”,

Forcat jashtëparlamentare kërkojnë vëzhgues të përgjithshëm në zgjedhjet

Në një takim organizuar nga “Treshja helmuese”, përfaqësues të forcave jashtëparlamentare ranë dakord për krijimin e mekanizmave të përgjithshme për mbrojtje të votimit të sinqertë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Në praktikë asnjë, përveç..

botuar më 20-10-26 4.04.MD
Ivan Geshev

Prokurori i përgjithshëm i Bullgarisë është nën karantinë

Ivan Geshev  vetë u izolua, për shkak të testit pozitiv të një pjesëtari nga familja e tij. Vet ai shpalli në profilin e tij social në Twitter, se e ka vënë vet veten nën karantinë, në pritje të udhëzimeve nga autoritetet shëndetësore. Ai nënvizoi..

botuar më 20-10-26 3.30.MD