Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Festivali “Skenë në udhëkryq” me nderim ndaj Stefan Danaillovit

Foto: @scenatepe

Më 11 shtator fillon Festivali i 24 Ndërkombëtar Teatral Vjeshtor “Skenë në udhëkryq”. Festivali do të vazhdojë  deri më 21 shtator 2020 , ku organizatorë të tij janë Ministria e Kulturës dhe Bashkia e qytetit Plovdiv. Në mënyrë të pritur mjaft modest  do të jetë programi i sivjetshëm. Në kuadrin e 10 ditëve të festivalit do të zhvillohen punishte, lexime dhe prezantim i librave, por jo dhe shfaqje. Shkaku, kuptohet pandemia e koronavirusit dhe masat e detyrueshme  për parrezikshmëri, të cilat i supozon zhvillimi i ngjarjes kulturore në të mbyllur.

Por, në programin e festivalit zbulojmë dy punishte kureshtare teatrale - “E qeshura e lotit” me aktoren Sillvija Llullçeva dhe “Fjalë në veprim” të kompozitorit Asen Avramov. “Skenë në udhëkryq 2020” do të përkushtojë nderim ndaj aktorit të madh bullgar Stefan Danaillov /1942-2019/ - babai i festivalit. Pika kulmore do të jetë në ditën e fundit, kur në skenën e kinemasë verore “Orfeu” në qytetin Plovdiv do të ngjitet klasa e fundit e profesorit në akademinë teatrale, që të prezantojë shfaqjen  “Duartrokitje për Stefan Danaillovin”.

Më shumë nga rubrika

Teatri Satirik në Sofje – një vend i sigurt në kushtet e Covid-19

Teatri Satirik në kryeqytet tregon dhjetë shkaqe të cilët e radhitin ndër vendet më të sigurta publike në kohën e pandemisë. Spektatorët hyjnë dhe dalin përmes portave të ndryshme të gjera, ndërsa lëvizja realizohet nëpër korridore që nuk..

botuar më 20-10-19 2.56.MD

Tre kombësi me një ekspozitë të përbashkët për gratë – heroina

Qendra çeke në Sofje prezanton tre projekte - nga Çekia, Sllovakia dhe Bullgaria, të lidhura me personazhet e grave - të dashura dhe kontradiktore, të nderuara dhe të urryera, por të cilat kanë lënë gjurmë në histori dhe i kanë dhënë mundësi gjysmës së..

botuar më 20-10-17 6.05.PD
Kate Winslet

Kate Winslet në film për një kripto-mbretëreshë bullgare

Kate Winslet do të luajë në një film për mashtrime me kripto-valutë OneCoin, pas së cilës qëndron bullgarja Ruzha Ignatova. Filmi do të sqarojë aferën famëkeqe të miliardave, që përpara ca kohe tronditi rrethet financiare dhe do të mundohet të..

botuar më 20-10-14 7.05.PD