Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i BNR-së Andon Balltakov
Foto: BNR

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me shpenzimet e shtetit për pandeminë, deri sa në të njëjtën kohë është miratuar një transferim prej 10.2 milion eurosh për Televizionin Kombëtar Bullgar /BNT/ për të mbuluar borxhet e prapambetura, dhe për Agjencinë Telegrafike Bullgare /BTA/ prej 1.406.053 eurosh.

Drejtori i Përgjithshëm i BNR-së paralajmëron se zvogëlimi i mjeteve për shpenzimet kapitale do ta vendosë Radion në një pozitë joadekuate për shoqërinë, pasi ajo do të ngadalësojë zhvillimin digjital dhe rinovimin e teknikës së transmetimit.

Sipas Andon Balltakovit, një politikë e tillë ndaj BNR-së është "tendencioze dhe e qëllimshme".

Ai theksoi se Radioja është organizata gazetareske me besimin më të madh në shoqëri, dhe në kushtet e krizës menaxhimi i medias publike arriti të mbulojë deficitin prej 2 812 106 eurosh.


Më shumë nga rubrika

Bileta dhe karta pa kontakt në transportin publik të Sofjes

Nga 11 maji në transportin publik të Sofjes fillon pagesa pa kontakt e biletave dhe përdorimi i kartave të reja plastike për udhëtime në transportin tokësor. Para programit "Horizont" të Radios Kombëtare Bullgare drejtori i Qendrës për Lëvizjen..

botuar më 21-05-11 10.49.PD
Svetlla Petrovа

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër..

botuar më 21-05-10 6.43.MD

Diana Dimitrova transformon mjedisin me qëndisje prej kapakësh plastikë

Diana Dimitrova krijon qëndisje nga kapakët plastikë, duke i transmetuar mesazhet e koduara të grave bullgare me ndihmën e materialit modern. Panelet e saj zbukurojnë gardhin e eko-parkut në qytetin e saj të lindjes Elin Pelin dhe ndihmojnë ringjalljen e..

botuar më 21-05-10 11.19.PD