Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Akuza të rënda kundër Kristalina Georgievës

Kristalina Georgieva
Foto: BGNES

Drejtuesja e FMN -së Kristalina Georgieva është thirrur për shpjegime nga ish -punëdhënësi i saj, Banka Botërore, për ushtrimin e presionit në dobi të Kinës. Sipas një raporti të pavarur nga firma juridike WilmerHale, në emër të Bankës Botërore, drejtuesit e bankës, përfshirë këtu dhe bullgaren Kristalina Georgieva, në vitin 2018 kanë ushtruar presion të panevojshëm për të rritur vlerësimin e ekonomisë kineze në renditjen Doing Business. Kështu, në vend që të klasifikohet në vend të 85-të, Kina u rendit në vendin e 78 -të. Hetimi gjithashtu tregon manipulime në lidhje me vlerësimin e Arabisë Saudite vitin e kaluar. I njëjti raport pohon gjithashtu se ish -ministri i Financave Simeon Djankov ka luajtur një rol kyç në këtë çështje si këshilltar. Kristalina Georgieva komentoi se nuk është dakord me gjetjet. Pritet që ajo të shpjegojë raportin e Bankës Botërore në një takim të FMN -së sot.

Më shumë nga rubrika

Punëdhënësit në Sofje, Plovdiv, Varna dhe Burgas me një gatishmëri më të madhe për të punësuar punonjës

Gati gjysma e kompanive në Bullgari (46%) planifikojnë të zgjerojnë ekipet e tyre deri në fund të shtatorit, sipas një studimi nga Konfederata Bullgare e Punësimit , e cila shqyrton dhe saktëson gatishmërinë e punëdhënësve për të punësuar punonjës..

botuar më 22-04-19 11.25.PD

FMN: Inflacioni në Bullgari do të jetë dyshifror

Duke pasur parasysh mjedisin e pasigurt, politika ekonomike përballet me sfida serioze. Pas rimëkëmbjes nga kriza pandemike, lufta në Ukrainë tani pritet të ketë një ndikim serioz ekonomik, duke përfshirë përshpejtimin e inflacionit dhe..

botuar më 22-04-15 3.50.MD
Aeroporti i Sofjes

Trafiku në aeroportet bullgare po rimëkëmbet dalë-ngadalë

Lufta në Ukrainë dhe inflacioni në rritje nuk i kanë ndaluar njerëzit të udhëtojnë nëpër botë, përfshirë këtu dhe  Bullgarinë. Është e mjaftueshme që njeriu të shëtisë nëpër qendrën e Sofjes, që të bindet në këtë.  Të huaj, më tepër nga Bashkimi..

botuar më 22-04-14 11.11.PD