Празник в театъра на 12 март

„Първата постановка на варненския театър през 1921 година е европейската пиеса „Инстинктът” от Анри Кестмекер. Модна за онова време, но не е останала до днес, явно не е била толкова стойностна.   Тогава обаче е била в актуалния тренд,..

публикувано на 07.03.20 в 10:28

Ара Маликян с концерт във Варна този месец

Харизматичният виртуоз на цигулката Ара Маликян идва у нас през този месец. Той се завръща с нов спектакъл “Royal Garagе Tour ”, част от световното му турне, което преминава през най-големите зали и площади на Европа, САЩ и Латинска Америка. Концертът му..

публикувано на 06.03.20 в 17:20

Велосипедът - начин на живот

Със затоплянето на времето всеки от нас търси начини да остане по-дълго навън. Едни обичат разходките в парка, други - излетите извън града. Голяма част от хората в почивния си ден яхват колелото и се отправят на поредното пътешествие сред красивата ни..

публикувано на 05.03.20 в 11:14
Нелко Коларов

Нелко Коларов: Изкуството е да можеш да потънеш надълбоко

Концерт по случай 60-годишния юбилей на композитора Нелко Коларов ще се проведе тази вечер във Варна. Началният час е 19.00, а мястото - Драматичният театър "Стоян Бъчваров". Нелко Коларов е известен български композитор, диригент и пианист. Роден..

публикувано на 04.03.20 в 15:58

Перуански екоактивист: Неконтролируемото унищожаване на природата е невъзвратимо

"Климатични промени, глобално затопляне, неконтролируемо унищожаване на природата. Трупането на пари е цел, природозащитниците – зелени терористи. Земята умира, а хората в стремежа си към богатство, не се замислят за вредите, които нанасят с дейността..

публикувано на 04.03.20 в 10:35

Да "докоснеш" знамената на свободата

За първи път във Варна показват три от петте оригинални знамена на Българското опълчение, пренесли през десетилетията стремежа към постигане на желаната свобода. Знамената, които са част от фонда на Националния военноисторически музей (НВИМ), за..

публикувано на 03.03.20 в 09:47

Три от петте уникални знамена на Българското опълчение във Военноморския музей

142-та годишнина от Освобождението на България ще бъде отбелязана с молебен и церемония по издигането на националния флаг. За първи път трети март се отбелязва през 1880-та година като ден на „Възшествието на престола на император..

публикувано на 03.03.20 в 09:26
Сестра Мая Илиева в студиото на

Мая Илиева: 80 % от медицинските сестри в България са в пенсионна възраст

Медицинските сестри подновиха протеста си. Твърдят, че проблемите със заплатите и липсата на кадри не са решени. Специалистие и днес отидоха от сградата на Министерски съвет до болница "Пирогов" с искане за по-високи начални заплати или за спазване на..

публикувано на 02.03.20 в 16:32

Опасността от коронавируса се преекспонира

Оказва се натиск за отклоняване на вниманието на обществото. Мнението е на доцент Георги Кючуков, заместник-председател на Борда на директорите на УМБАЛ "Света Анна" във Варна. В ефира на Радио Варна той коментира указанията на здравното..

публикувано на 02.03.20 в 07:59

Теди Москов: "Българският актьор си е самодостатъчен"

За пореден път Теди Москов беше във Варна. Причината – прожекцията на неговия спектакъл „Дом номер 13”, поставен в Хамбург през 1996 година. Това беше и поводът за разговор с режисьора. Обаче типично за българската действителност, не се получи с много..

публикувано на 01.03.20 в 16:19