Първан Симеонов

Първан Симеонов: Преждевременно станахме големи оптимисти

Две трети от българите очакват да се върнат към нормалността до края на годината. За мнозинството от сънародниците ни ситуацията с коронавируса изглежда е под контрол. Това сочат данни на "Галъп интернешънъл" към началото на месец юни.  Числата за..

обновено на 01.07.20 в 18:42

С 15 минути четене на глас всеки ден правим най-доброто за бъдещето на децата ни

Вал Стоева е от хората, за които всъщност не си даваме сметка колко много работа вършат в социален и просветителски аспект. Тя е сред онези будители, за които не се чува всеки ден, но делото им остава трайна следа в живота на десетки малчугани. И за..

публикувано на 30.06.20 в 17:56

Скоро ще можем да пием виното на траките от лоза на повече от 3000 години

Вино от лоза на повече от 3000 години, направено по автентична технология на траките, тръгва на пазара скоро. Това разкри варненският хотелиер и лозар Атанас Карагеоргиев, който успява да възкреси древен сорт грозде от времената на Орфей край..

публикувано на 29.06.20 в 12:34
Клуб

Хармония с природата в един клуб за здраве, доверие и екзотика

Всеки ден сами избираме дали ще посегнем към ябълката или към цигарите. Дали ще пием вода или алкохол. Дали ще излезем сред природата, за да дишаме чист въздух, да спортуваме и откриваме нейните чудеса, или ще включим скарата на поляната и..

публикувано на 25.06.20 в 19:33
Георги Шопов

Георги Шопов: Има ли вяра, човек е жив завинаги!

43-годишният Георги Шопов от Варна заслужено триумфира в тазгодишното музикално шоу „Гласът на България“. С вокалните си заложби той спечели публиката въпреки голяма конкуренция и показа, че рокът е жив. Георги Шопов е художник и музикант, познат на..

обновено на 25.06.20 в 15:05
Проект

От юли в ТУ-Варна стартира ефективно проектът "Студентски практики - 2"

Технически университет – Варна е един от първите университети, участвали в проекти за практическото обучение.  Още преди стартирането на първата фаза на проекта през 2008г. висшето училище печели проект „Иновационно практическо обучение на студенти..

обновено на 25.06.20 в 12:26

Алеона де Кама:Третата книга идва с любов, провокация, актуалност и широк спектър от емоции

Усмихвам се - първо на себе си Творя - с желанието за красота Споделям - с когото е възможно Откривам - нещо ново днес Ако успеем днес и всеки друг ден да изпълним тези четири неща, щастието ни ще е гарантирано! Млада и красива дама...

обновено на 24.06.20 в 10:01

Михаил Лалов: Да се развиваш означава да се бориш със самия себе си

"Всеки има нужда от приказка в своя ден. Тя е тази, която прави денят ни цветен, разкошен и ни дава любов.“ Какво му трябва на човек след една неочаквана и объркваща пандемия? Връщане към ежедневието? Със сигурност – не. Трябва му приказка..

публикувано на 23.06.20 в 13:16
Валерия Германова

Американската мечта на 18-годишната Валерия Германова се сбъдва с пълна стипендия за Университета на Пенсилвания

Валерия Германова завършва гимназия тази година с две отлични оценки на държавните зрелостни изпити, общ успех в дипломата за средно образование "Отличен 6" и златна значка на нейното училище. Възпитаничката на ГПЧЕ "Йоан Екзарх" - Варна е в очакване на..

обновено на 23.06.20 в 10:38

Мариян Жечев: Законът за устройството на Черноморското крайбрежие ни устройва, особено с влизане в сила на наредбата

На плаж "Крапец Север“ е поставена указателна табела, забраняваща разполагането върху дюните на МПС. Конституционният съд отхвърли искането на бившия омбудсман Мая Манолова да обяви за противоконституционна забраната за нерегламентираното къмпингуване в..

публикувано на 20.06.20 в 07:09