Нова онлайн платформа помага на независими автори да издават книгите си сами

"Самоиздател" събира на едно място полезна информация за всички необходими стъпки, свързани с издаването на една книга. Сайтът дава шанс за среща на независими автори с търсените от тях творчески специалисти и чертае пътя на самоиздаването. За..

публикувано на 19.06.20 в 17:51

И по-нататък... с Веселин Начев

На 18 юни първата частна галерия у нас след 1944 година става на 32 години. За празника си в четвъртък  от 18 часа  варненската Галерия 8 отваря врати за живописната експозиция на големия Веселин Начев „...и по-нататък”. Той е сред основателите..

публикувано на 18.06.20 в 13:29

Маркетинг по време на криза или що е то дигитален маркетинг?

Как да сме успешни в бизнеса, който стартираме? С какви инструменти да си служим? Какво е дигитален маркетинг? Това са само част от темите, които ще засегнем в следващите минути с Анна Христова – маркетинг специалист и създател на напълно..

публикувано на 18.06.20 в 11:10
доц. д-р Беанета Василева

Уникален за Източна България Център за управление на интелектуалната собственост е създаден в ТУ-Варна

Беанета Василева е юрист по образование, защитава докторската си степен в Института за държавата и правото при БАН, хабилитира се през 2014 година в Технически университет - Варна и преподава на бъдещите инженери и инженер-мениджъри правни дисциплини,..

публикувано на 17.06.20 в 17:57

ПГ по туризъм - Варна отговаря напълно на заявката на бизнеса и пазара на труда

Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" във Варна се готви да посрещне новата учебна година с напълно обновена материална база като ремонтът на сградата ще продължи и през летните месеци. Междувременно училището планира на..

обновено на 17.06.20 в 10:14

Столетникът Иван Куркутлиев: До 100 години се живее, ако си в мир с околните

Не помня да съм се карал някога с някого. Човек трябва да е скромен и добър, да внимава да не нагрубява хората. Това е мъдрата житейска философия на столетника и ветеран от Втората световна война Иван Куркутлиев от варненското село Чернево ...

публикувано на 16.06.20 в 15:02
Емил Груев, директор на СУХНИ

Кандидатите след 7 клас за професия "Танцьор" в СУХНИ "К. Преславски" с изпит за танцови и музикални умения и физическа дееспособност

Средното училище за хуманитарни науки и изкуства (СУХНИ) "Константин Преславски"  във Варна и тази година приема ученици след 7 клас както в профилирани, така и в професионални паралелки .   " Профилите традиционно са "Хуманитарни науки", "Обществени..

обновено на 16.06.20 в 09:01

Ректорът на ИУ - Варна: Обмисляме 20% от аудиторното съдържание по всички дисциплини да премине в онлайн режим

Договор за сътрудничество подписаха Икономически университет – Варна и Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС), единствената национална професионална организация за всички дипломирани експерт-счетоводители в България...

публикувано на 15.06.20 в 16:37
ПГ по горско стопанство и дървообработване

Инж. Мария Георгиева, ПГГСД "Н. Хайтов": Младите хора трябва да живеят и учат в красива, спокойна и креативна среда

Много от специалностите и професиите в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" - Варна преливат от изкуство към занаят, от занаят към технологии и промишленост. Интересна в това отношение и много желана..

публикувано на 15.06.20 в 15:10

„Фантасмагория” на Луис Карол излиза като първа книга на варненско издателство

„Фантасмагория” на Луис Карол излиза като първа книга на варненското издателство "Пибукс", създадена изцяло от варненски екип. Съмишленици, които влагат сърце и душа в работата си, се обединяват, за да могат българските читатели да се насладят..

публикувано на 15.06.20 в 13:25