Зад барикада от тоалетна хартия

Като конвулсивна покупка определи масовата истерия за тоалетна хартия психологът от Варна Светлана Павлова . Подобна покупка е породена  от нуждата да контролираш ситуация, която на практика не подлежи на контрол. Тоалетната хартия гарантира..

публикувано на 23.03.20 в 09:12

Можем да изрежем всички цветя, но не можем да възпрем пролетта да дойде!

Цитатът не е мой, а е на писателя Пабло Неруда:  "Можете да изрежете всички цветя, но не може да възпрете пролетта да дойде". Финалът на разговора ми с Антоанета Рамджулска, която е известна в арт средите и сподели опасенията си, че хората в бранша са..

публикувано на 22.03.20 в 14:02

Митрополит Йоан: "В навечерието на Възкресение Христово винаги има някакво изпитание"

Винаги   в навечерието на Възкресение Христово има някакво изпитане. Понякога то е по-малко, понякога е по-голямо, но този  път е извънаредно голямо. Дали е случайно това, че съвпада с Великденския пост попита Варненският и Великопреславски..

публикувано на 22.03.20 в 11:51

Мариана Николова: Музеят не е отворен, но ще показваме виртуално съкровищата ни

Варненският Музей на Възраждането започна да публикува интересни експозиции от своя фонд във фейсбук страницата си.  Първата е една от най-посещаваните - посветена на Гарибалди.  Тази експозиция беше открита през м. май 2017 г. по повод 210 години от..

публикувано на 21.03.20 в 08:40

Петър Лазаров: Китай беше в пълна, задължителна изолация

Великотърновският художник Петър Лазаров от 2011 г. преподава на студенти в Китай. Често посещава страната от 2007 г., а от няколко години живее и работи в град Чон Чин. Въпреки че не е от големите провинции, Чон Чин е с население над 31 млн. души. В..

публикувано на 20.03.20 в 13:41

Докато стоим у дома какво да направим за себе си?

При по-продължително стоене у дома човек инстинктивно започва повече да се храни. Какво се случва в момент, в който разполагаме с голямо количество храна и сме затворени у дома?   До какво ще доведе истерията по пазаруването и как ще се отрази на..

публикувано на 19.03.20 в 11:28

Офис у дома - какво ни съветва психологът?

Оставането вкъщи за дистанционна работа, дори и за седмица, променя начина на живот. Това създава реален риск да се засилят стресът и притесненията. Рутината ни се променя, а безкрайни са съветите, публикувани в интернет пространството. Какво обаче мислят..

публикувано на 18.03.20 в 11:29
Стефан Георгиев

Акордеонистът Стефан Георгиев: Няма да ядеш чужда мъка!

„Няма да ядеш чужда мъка!“ , тази силна заръка помни от баща си известният добруджански акордеонист Стефан Георгиев. „Няма да ядеш духа на хората. Трябва да ги защитаваш. Да не се отнасяш грубиянски.“ - бащините съвети на този буден човек,..

обновено на 17.03.20 в 10:47

Д-р Георги Желев: Маските намаляват инфекциозната доза на вируса. Мобилните телефони са критични повърхности

Има значение каква среда третираме с дезинфектанти и как го правим. Властите са запознати със спецификите на дезинфекция, но масовият потребител допуска опасни и сериозни грешки при извършването на дезинфекция в домашни условия . Тезата е на д-р..

публикувано на 16.03.20 в 10:22

Веселина Михалкова: Запасявам се единствено с търпение и доза оптимизъм!

Веселина Михалкова е актриса и артистичен директор на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” във Варна. На 99-ия си рожден ден драмата остана затворена за публика, заради мерките за безопасност.  Как се чувства и какво..

публикувано на 14.03.20 в 12:54