Тодор Балабанов: "Цените на общинските имоти са пазарни, никой от опозицията не възрази, а гласуваха "въздържал се"

Процесът с разпоредителните сделки е дългогодишен, а анализа на имотния пазар показва, че цените във Варна не са се понижили, напротив, търсенето е нараснало, спадът е в предлагането. Така коментира за Радио Варна одобряването на 19 разпоредителни..

публикувано на 18.07.20 в 14:55

Проф. Анелия Клисарова: От 40 до 60% са намалели приходите на общинските здравни заведения във Варна

В ПК "Здравеопазване" е направен анализ на всяко общинско здравно заведение, като те са предоставили данни на своите планове, приходи и разходи. Всичко това е пренасочено към администрация и ПК "Финанси и бюджет" за да могат да бъдат коригирани..

публикувано на 18.07.20 в 14:21

Актрисата Десислава Чутуркова: Когато ни сложиха маските, паднаха нашите

Десислава Чутуркова е родена във Варна. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. След това заминава за Америка, където специализира в Atlantic Acting School в Ню Йорк. Там изучава актьоството с Дейвид Мамет. Завръща се в България и играе на сцените на..

публикувано на 17.07.20 в 14:11
Ивайло Калфин

Ще получи ли България 15 милиарда евро

Очаква се България да получи около 15 милиарда евро от 750-те милиарда по пакета „Следващо поколение” . „ На България се предлагат много пари, защото икономиката ни от времето преди пандемията е в най-лошо състояние в ЕС. Много страни обаче..

публикувано на 17.07.20 в 06:46

Ще бъде ли "Света София" достъпна за християните

Фактът, че църквата "Света София" ще бъде отворена за молитви на мюсюлманите в края на този месец означава ли, че вече няма да е достъпна за християните? Въпросът задава Жаклин Бодурова , варненка от арменски произход и член на Българския форум за..

обновено на 16.07.20 в 10:27

Кирил Шиваров - яркото дарование на Варна

На 15 юли 1887 година е роден Кирил Шиваров. Той е сред национално значимите личности, родени във Варна. Началото Баща му Александър Шиваров е варненски мебелист и дърворезбар, създал мебелите в двореца Евксиноград и иконостаса на Катедралата...

обновено на 15.07.20 в 15:01

"Очакване" на Елена Стоева

Арт Галерия Le Papillon от 8 юли до 5 август 2020 г. представя изящните творби на романтичната Елена Стоева, създадени в ситуацията на „спряло време“. Времето, в което  натиснахме спирачка и позабавихме забързаното ни ежедневие. Този..

публикувано на 14.07.20 в 13:34

Доц. Ангел Кунчев: Повече ме притеснява броят на приетите в болница

"Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за тези хора е въпрос на живот и смърт". Това каза пред БНР доц. Ангел Кунчев - зам.-председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По думите му целите на щаба са да се..

публикувано на 12.07.20 в 10:40

Игор Лазаренко: Когато туризмът страда, музеите са празни

Спад на посещаемостта на музеите във Варна отчитат от сектора. Тенденцията засега не е добра.  Като цяло ние сме много пряко свързани с туризма и когато туризмът страда , няма как музеите да имат висока посещаемост, коментира директорът на..

публикувано на 10.07.20 в 12:36

От Бискайския залив до хипермаркета във Варна

Вкуса на черноморските стриди и пътя им от Бискайския залив до варненския хипермаркет коментира доц. д-р Ценка Консулова , консултант в изграждането на първата ферма у нас, която се намира край село Кранево. Според биолога стридите и черната мида..

обновено на 09.07.20 в 12:03