Спасовден - празникът на село Църква

Открай време Спасовден е празник на балчишкото село Църква. Селището е известно с четвъртото по големина в света находище на манганова руда, с лековития си извор, красива природа. Тази година масови прояви за празника няма заради мерките..

публикувано на 28.05.20 в 13:28

Българите пак ще пътуват

На 63 на сто /63,7 на сто/ от българите планират да пътуват веднага след отпадане на ограниченията или най-много месец-два след това. 65,6 на сто ще пътуват толкова често, колкото преди пандемията, а 10,5 на сто - дори повече. Данните са..

публикувано на 28.05.20 в 13:04
Почистват плакати с демонични образи, разлепени във Варна

Почистват от грозотиите на объркана варненка

По време на епидемията малцината варненци, които излизаха из града, се слисваха от разлепени плакати с дяволския образ и демонични послания. Разлепени листи може да се видят на много места в града по подлези, стълбове, върху табели и др. Появата им..

публикувано на 28.05.20 в 12:05

Фестивалът на цацата в Кранево – отложен

Организаторите на Фестивал на цацата в Кранево взеха решение да отложат провеждането му за 2021 г. Предвидените дати за тази година бяха 12, 13 и 14 юни. Фестивалът се отлага след обстоен анализ на ситуацията в момента, предизвикана от пандемията..

публикувано на 28.05.20 в 11:06

По-голям от хляба няма

В народния календар седемте четвъртъци след Великден се почитат против градушка, а последният от тях – Спасовден, е свързан с култа към мъртвите. Според поверието на този ден се прибират душите на всички покойници, които са на свобода от Велики..

публикувано на 28.05.20 в 10:01
Възнесение Христово. Стенопис от манастира

Православната църква почита Възнесение Господне - Спасовден

Днес църквата отбелязва Възнесение Господне, известен според народния календар като Спасовден. Той се отбелязва винаги в четвъртък на 40-ия ден след Великден. Отец Дончо Александров от храма "Св. Атанасий" във Варна разказва: На 40-тия ден..

публикувано на 28.05.20 в 08:05
По пътя

АББА, "Куийн" и "Би Джийс" с най-щастливите хитове

Хитове на "Куийн", "Би Джийс" и Рик Астли са сред най-щастливите песни, издавани някога, пише в. "Дейли стар", позовавайки на допитване, направено във Великобритания. Все пак, на първо място в класацията на Radio Gratest Hits e хитът от 1978..

обновено на 27.05.20 в 17:37

Родителите да не задоволяват веднага желанията на децата

Всеки човек иска да бъде щастлив, но точна рецепта за щастие няма.  Всеки, който има дете или деца, желае да бъде най-добрият родител. И търси много рецепти да постигне точно това. В ролята на родители не винаги знаем как да постъпим при множеството..

публикувано на 27.05.20 в 14:14

Тропически риби завземат Средиземноморието

Мигрирайки от Суецкия канал, Индийския океан и Гибралтарския проток поради глобалното затопляне, тропически риби вече доминират в Средиземно море, съобщава Бианет. Проф...

публикувано на 27.05.20 в 13:18

За хората, които са до нас между живота и смъртта

Честит празник на  екипите от "Спешна помощ" ! Те са първи до нас когато плачем и викаме от болка, когато треперим за близките си, за родилката или детето. Те са хората, които вземат най-бързите решения.  Те са до нас в най-крайните ни състояния...

обновено на 27.05.20 в 11:20