Акция по размяна на книги във Варна започна днес и ще продължи до 18 септември

Организатор на проявата е фондация "Рисайкъл Арт Академи", чията основна дейност е опазване на природата и рециклиране на отпадъците. Съвсем скоро фондацията организира   размяна на дрехи,  която се проведе при изключително голям интерес от..

публикувано на 14.09.20 в 17:13

МБАЛ Добрич преодоля кризата

След редица нововъведения на новото управление на многопрофилната болница в Добрич кризата с овладяването на лечението на пациентите с коронавирусна инфекция е овладяна. В Здравното заведение вече работи нов Ковид-сектор, който е напълно..

публикувано на 14.09.20 в 13:18

Оригами бутилка - що е то?

Най-компактната , стабилна и надеждно сгъваема бутилка за многократна употреба! Сгънете я и я вземете със себе си навсякъде! Под този надслов един български "зелен" стартъп - DiFOLD, само за месец в средата на лятото успя да набере 150 хил. долара в..

публикувано на 14.09.20 в 11:00
Задържани са и колите, с които е превозвана незаконно добитата дървесина

Мобилното приложение "Спаси гората" помага в борбата с незаконната сеч

Мобилно приложение, посредством което всеки от нас може да подаде сигнал при съмнения за незаконна сеч създаде п риродозащитната организаци WWF България (Глобален фонд за дивата привода). Апликацията е безплатна, но за момента е достъпна само..

обновено на 14.09.20 в 10:17

Прост и нестандартен начин за справяне с есенната депресия

Преборете есенната депресия със светлина Есенната тъга вече се усеща от някои, но можете да я победите с помощта на ярка украса на дома си и подходящо осветление. Как..

публикувано на 14.09.20 в 10:00

Българите искат парите от акцизите за цигари и алкохол да се харчат за здраве

63 процента от хората в България смятат, че здравната система се развива в негативен план, сочи проучване на агенция „Тренд”, направено през август. То е сред 1005 респонденти и е по поръчка на инициативата „Заедно за повече здраве”. Според проучването..

публикувано на 13.09.20 в 14:19

Постоянно бъркане и не много олио за вкусна лютеница

Не слагайте много олио в лютеницата, защото няма да стане по-вкусна, а ще се разкашка. Сложете малко, после като я извадите, за да си хапнете с ракийка, със сиренце, на топло хлебче – тогава, ако искате повече мазнина, сложете още. Съветът е на Ангел..

публикувано на 13.09.20 в 07:24

Лютеницата и протестите държат цената на домата над 2 лева

По това време на годината българинът традиционно вари лютеница, а основните герои в нея – доматът и чушката, не падат под 2 лева за килограм на пазара в столичния квартал „Младост”. 2.80 лева върви розовият домат – градински, 30 стотинки по-евтин е..

публикувано на 12.09.20 в 14:54

Младоженци от Добрич дариха средства за лечението на дете

Марио Иванов и Яна Бонева, които съвсем скоро си казаха заветното „Да”, дариха средства за лечението на едногодишния Димитър Добрев от Добрич. Това съобщават в социалната мрежа организаторите на кампанията в подкрепа на детето. На сватбеното си..

публикувано на 12.09.20 в 06:45

Изследване: Пипналите COVID два пъти по-често са посещавали ресторант или бар

Вечерята в ресторант или пиенето в бар може да увеличи двойно риска от заразяване с COVID-19 в сравнение с други социални дейности като пазаруване, посещение на салон за красота или работа в офис , според ново проучване на Американските центрове за..

публикувано на 11.09.20 в 17:57