Боклукът оплете като октопод политици и бизнесмени

Сагата с вноса и преработката на опасни отпадъци в България започна още през септември миналата година, след като години наред Перник се оплаква от мръсен въздух, пише в днешен анализ БГНЕС...

публикувано на 30.05.20 в 08:27
Курорт Албена, май 2020

Албена е готова за първите български туристи

Румънците могат да отидат в Гърция и в България, но след завръщането си, по правило трябва да бъдат поставени в изолация за 14 дни, заяви министърът на икономиката Вирджил Попеску пред телевизия Бе1 снощи.  Така стартът на летния..

публикувано на 29.05.20 в 16:52

Изпълнител от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ в Добрич спечели първа награда в Международния конкурс "Lemari" – Беларус

Александър Петров е завоювал най-много точки сред 400 млади изпълнители от 21 страни. Традиционно конкурсът се провежда през месец април в град Минск, по изключение тази година фестивалът е бил в онлайн вариант.  Информация на кореспондента Мая..

публикувано на 29.05.20 в 15:31
Новата лята сцена зад театъра във Варна

Спектакли на открито във Варна за Деня на детето

На 1-ви и 3-ти юни ще отвори врати за най-малките зрители новата лятна сцена „Зад Театъра“. „Приключения опасни със герои сладкогласни“ и „Приказка за деца“ по Чайковски са първите заглавия в летния афиш. Местата са ограничени, а билетите..

публикувано на 29.05.20 в 14:42

Страната с „туризъм в гените“ губи 80% от него заради пандемията

Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа индустрия толкова големи щети, че през 2020 г. приходите й ще намалеят с 80% в сравнение с миналата година, каза за РИА Новости Виторио Месина, председател на Националната асоциация на..

публикувано на 29.05.20 в 13:51

Първите туристи - българи пристигат в Албена

Курортният комплекс „Албена“ посреща днес първите си туристи. С обявяването на извънредното положение в страната достъпът до курорта беше забранен, но още преди неговата отмяна посещението за разходка стана отново възможно. Мерките за..

публикувано на 29.05.20 в 08:55

Българи ще гребат през океана в подкрепа на донорството

Стефан Иванов и неговият 16-годишен син Максим планират да прекосят Атлантическия океан с постоената от тях гребна лодка NEVEREST. Плаването ще започне след броени дни от Португалия и ще приключи на бразилския бряг.  Разстоянието е около..

публикувано на 29.05.20 в 08:05
Време за детство, време за ваканция

Школите и занималните за деца отварят врати от 1 юни

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 1 юни е разрешено отново да се провеждат всички извънкласни дейности с деца в занимални, клубове, центрове и школи при определените в документа условия. Как се подготвят във Варна, как ще..

обновено на 28.05.20 в 19:00
Илюстрация: Георги Цветков

Котка се излекува от коронавирус

Котката Папий се възстанови, след като се зарази с новия коронавирус във Франция , съобщи Ройтерс. Папий, която е на девет години, е първият известен случай на домашен любимец, заразен с новия коронавирус във Франция. В света има още няколко..

публикувано на 28.05.20 в 18:03
Инициативата

"Чети във влака" - една кампания на БДЖ за модерните четящи хора

БДЖ, съвместно с български издателства, стартира кампанията "Чети във влака" с цел да стимулира четенето на книги по един модерен начин. Всички пътници, които притежават смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на..

публикувано на 28.05.20 в 15:00