Мед за по-добър имунитет в сезона на грипа

Тройно по-ниски са добивите на мед тази година, стана ясно от пчелари, които представят своите продукти по време на Националното изложение на пчелните продукти, което   се провежда до 25-и октомври включително пред входа на Морската градина във..

публикувано на 20.10.20 в 09:33

В Звездица отбелязаха храмовия си празник

С празнична литургия и с курбан в село Звездица жители и гости почетоха паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец. Свети Иван Рилски Чудотворец е български духовник, най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ, патрон и..

публикувано на 19.10.20 в 14:11

Докога ще продължат ремонтните дейности на пътя за "Кабакум"

Разкопаният път на ул. „Боян Бъчваров“ във варненската местност „Кабакум“ и продължаващите по него ремонтни дейности, без това да е оповестено, възмути за пореден път живеещи в района, които отново се обърнаха към Радио Варна, за да отправят..

обновено на 19.10.20 в 09:59

Семейство на пакистанец и българка в съдебна борба да живеят заедно в България

Историята на една българка и един пакистанец, борещи се за правото да живеят заедно с детето си в България, е обект на съдебни спорове от години. След многократни откази от българското посолство в Пакистан да издаде виза на мъжа, той е принуден да..

публикувано на 19.10.20 в 09:26

Художниците празнуват своя професионален празник

На 18 октомври художниците, иконописците и реставраторите честват своя професионален празник. Той се отбелязва в деня на св. апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец. Свещеното предание говори, че той нарисувал две икони..

публикувано на 18.10.20 в 08:39

Кулинарна фиеста завладява Варна във второто издание на фестивала Restaurant Week

Варна за втора поредна година ще участва във фестивала Седмица на ресторантите . За целта майсторите готвачи подготвят специални менюта с които да презентират кухните на своите заведения. Цената на куверта е еднакъв навсякъде, като идеята на..

публикувано на 17.10.20 в 19:42

Отменят Фестивала на сармата и кюфтето в Генерал Тошево

Традиционният фестивал в Генерал Тошево на сармата и кюфтето няма да се състои. Неговото провеждане беше предвидено да е на 8 ноември. Причината е в удължената епидемична обстановка в страната. Заради удължената епидемична обстановка в страната до края..

публикувано на 16.10.20 в 11:09

Планинари спасяват Централен Балкан от автомобили

Димо Колев е планинар, общественик и един от вносителите на петиция за ограничаване на автомобилното движение и за възстановяване на туристически маршрути в  природен парк Централен Балкан. В  момента дори високите части и билата на Стара Планина са..

публикувано на 14.10.20 в 10:34

Ученици на Варненската търговска гимназия успешно преминаха практика в Окръжен съд - Варна

27 ученици от ХI “в“ клас на Варненската търговска гимназия „Георги Ст. Раковски“, специалност „Бизнес администрация“ получиха днес сертификати за успешно преминала производствена практика в Окръжен и Районен съд – Варна. Те им бяха връчени от..

публикувано на 13.10.20 в 17:42

До декември подпомагат 40 родилки във Варна

Хуманитарна инициатива "Заедно за бъдещето!“ ще подкрепи 40 родилки, които са самотни бъдещи майки, социално и здравно неосигурени или от семейство, в което един от двамата или двамата са останали без работа заради пандемията с Covid 19 и..

публикувано на 13.10.20 в 14:35