Благотворителен базар в Административния съд събира средства за уред за биорезонансна терапия

Благотворителен базар със сувенири, картички и мартеници е експониран в сградата на Административния съд във Варна до 2 март. Всички  изделия са дело на деца и служители от Комплекса за социални услуги „Прегръдка”, който работи с деца и ученици от 3..

публикувано на 21.02.24 в 16:05

Комунистическите монументи като туристически продукт

Отдавна се чуват гласове, че комунистическото наследство на Република България може да се превърне в много добър туристически продукт. И да привлича туристи, които имат желание да разгледат сгради и монументи от периода 1944 - 1989 година. Разбира се и..

публикувано на 21.02.24 в 13:56

Светът чества Международния ден на майчиния език

На 21 февруари светът чества Международния ден на майчиния език. Денят отбелязва значимостта на изучаването и използването на майчин език и има за цел насърчаването на многоезичието и културното разнообразие по света.  Международният ден на майчиния език..

публикувано на 21.02.24 в 07:35

Историята на една майка, заченала инвитро и благодарна всеки ден на Бог, лекарите и близките си

Все повече двойки в днешно време срещат проблеми в опитите си да имат дете. Неслучайно и в голяма част от общините в България се появиха специални фондове, които до подкрепят финансово семейства с репродуктивни проблеми, а от години съществува и Фондация..

публикувано на 20.02.24 в 15:03

ВКС отхвърли авторството на песента „Даньова мама“

Казусът около това дали една от най-популярните български народни песни е дело на конкретен знаен автор стигна до Върховния касационен съд. Както е известно, наследниците на покойната певица Мария Балтаджиева имаха претенции относно   авторството на..

публикувано на 20.02.24 в 11:07

Литераторите на ОДК със специална награда от конкурс в Италия

Литераторите на Общинския детски комплекс със Специална награда на журито от Международния конкурс за поезия и театър Castello di Duino в Триест, Италия Възпитаниците на литературния клуб „Касталия“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие –..

публикувано на 20.02.24 в 09:32

Варненци зад граница: Сърцето ни боли за "Калиакра"

Диана Бачкова и Светльо Димитров живеят с дъщеря си Лилия от 12 години в Лас Палмас, едната от двете столици на Канарските острови, но са от Варна. Имат работилница за яхти, бизнесът им върви, но носталгията по Варна и България остава.  Даниела..

публикувано на 19.02.24 в 16:12
Изгрев

Лесна работа: Картина на щастието

Днешният ден е много специален. Независимо какъв е делникът ни, някъде там, между всекидневните разговори и задачи, неминуемо се появява мисълта за светлината, забележителните каузи и големите герои. Идва в различен вид, в зависимост от житейския период,..

публикувано на 19.02.24 в 16:03

Природолюбители дариха над 100 000 лева за създаване на земя под закрила

Дарителската кампания на  Българското дружество за защита на птиците  „Земя под заКрила“ завърши успешно със събирането на 100 000 лева за закупуването на земи в района на Сакар планина, съобщиха от дружеството.  Над 3000 български граждани са допринесли..

публикувано на 19.02.24 в 10:21

Фотоконкурс за младежи в Добрич

Младежкият център в Добрич организира фотоконкурс с наслов „Щракни времето“. Участниците могат да поставят на фокус различни свои открития, природни, културни, археологически, исторически забележителности, пейзажи и други. Целите на конкурса,..

публикувано на 18.02.24 в 09:37