Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Печат

"Най-после заваля сняг, край Дунав преспи, по морето потоп, в Южна България 12 градуса", пише "24 часа" и допълва: "Спускащият се от север студ първо обърка живота в Румъния и тамошните власти поискаха да се затвори Дунав мост и от наша страна, за да се избегне рискът от бедстващи превозни средства". 

 "Труд" отбелязва, че днес в цялата страна ще има виелици и заледени пътища.  "Балканска пързалка" - така е озаглавена водещата публикация на първа страница на "Стандарт". "Истинска пързалка настана по пътищата на България, Румъния и Сърбия от вчера. Днес ще става и по-лошо заради падащите температури и виелиците", обобщава изданието.

"Безхаберие уби работник" - под това заглавие "Труд", съобщава за авария в заводска подстанция край Ихтиман. 

Никой не отговаря за подстанцията в приватизирания завод, съоръжението се оказа неподдържано от години, отбелязва вестникът и помества коментар, озаглавен "Жертви на ничия отговорност".

 "Самозванци залостиха Софийския университет, ректорът проф. Илчев определи акцията като "фалш и шантаж", пише вестник "Преса" на първа страница и допълва, че "Ранобудните студенти" са се разграничили от акцията. В коментар също на първа страница се отбелязва, че историята се повтаря само като фарс. "Монитор" и "Телеграф" вече са наясно кой стои зад блокадата, ако се съди по заглавията на първите им страници. 

 "Борисов и Прокопиев - кукловоди в сянка", пише "Монитор". Според "Телеграф" доказателство за това е, че журналисти на "Капитал" са били посред нощ в Алма Матер.

 Двата вестника излизат с тревожни заглавия на първите си страници: "Заради епидемията свършиха лекарствата за грип" и "Китайска дрога превзема наркопазара у нас."

 "24 часа" пише на първа страница, че епископ Борис - игуменът на Бачковския манастир е лишен от правото да служи в храма "Света Богородица" след секскомпромата. Комисия на Светия синод ще разследва случая и ще извърши пълна финансова ревизия на манастира. Тя ще се произнесе до заседанието на синода през февруари.

Всички днешни вестници проследяват развитието на събитията в Украйна. "Насилие и кръв в Украйна, застреляха милиционер, завзети са областни управи в редица градове", пише "24 часа". Според "Стандарт" стигнало се е до изненадваща развръзка, след като президентът Янукович предложи премиерския пост на лидера на опозицията Арсений Яценюк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32