Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати от ГЕРБ внесоха промени в Закона за собствеността и ползването на земи

Депутати от ГЕРБ внесоха промени в Закона за собствеността и ползването на земи. Предлага се пасищата и мерите да бъдат отдавани с предимство под наем на животновъди и на хора, които имат регистрирани животновъдни обекти. Терените да се обябяват за търг едва когато за тях няма такива кандидати, предлагат от ГЕРБ. Текстовете са част от проекта на земеделското министерство от лятото на миналата година. Тъй като досега не бяха  внесени за обсъждане, от ГЕРБ решиха да изпреварят управляващите със законодателната инициатива. Депутатът от ГЕРБ Десислава Танева, член на Земеделската комисия в парламента, заяви:

От всички сектори в сектор "Земеделие" - сектор "Животновъдство" е секторът, който е най-труден, който е с най-ниска рентабилност и доходи и една от причините за проблемите в сектора е включително и това, че нашите животновъди са неоземлени. Всеки трябва да намери пакета от инструменти във всеки един вид, с който те да получат предимство по отношение на използването на възможностите за финансирането по европейските програми, както и възможностите да получат пасища и мери на по-нормални цени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32