Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната организация на БСП издигна Станишев за водач на листата за ЕП

4
Снимка: Добромир Видев

Около 30 души протестираха пред централата на БСП в София. Демонстрантите развяваха български знамена и скандираха "Оставка". Край сградата има полицейско присъствие заради пленума на БСП

Софийската партийна организация на БСП издигна кандидатурата на Сергей Станишев за водач на листата за Европейски парламент. Това е посоченоо в позицията на Софийската партийна организация на БСП, която беше приета след заседанието тази сутрин. В позицията си също така се разграничават от инициативата на Георги Първанов, който ще създаде отделна кандидатлиста за европейските избори. Остовният политически опонент на социалистите остават ГЕРБ и партиите вдясно. 

Софийската партийна организация на БСП прие и позиция, осъждаща действията на Георги Първанов с АБВ. Делегатите на конференцията снемат политическото си доверие от членовете на БСП, които подкрепят и работят за паралелната листа. Шефът на софийската организация Калоян Паргов обясни:

Нормата на политическо въздействие, свързана със снемане на политическо доверие, е много по-силна и когато цялата партия ти снеме политическо доверие, това значи много повече, отколкото ако ти си си прекратил членството. В самия устав няма такава формулировка "изключване" , както беше тиражирано в рамките на тази седмица в редица медии. Ние не сме свалили персонално, т.е. не са посочени в позицията, а към всички, които подкрепят една такава алтернативна листа, които работят за една такава алтернативна или по-скоро паралелна листа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32