Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското вътрешно министерство замрази изпитите по английски език след разкрития за систематични измами

Снимка: ЕГО ПОЛИТИКО

Тайно заснети кадри на одобрените от правителството изпити по английски, необходими за виза, показват, че тестовете са фалшифицирани в цели стаи с кандидати.

Фирмата ”Инглиш Тестинг Сървис”, която организира изпитите, е една от най-големите в бранша в цял свят. Министърът на вътрешните работи Тереса Мей заяви, че разкритието на Би Би Си е шокиращо.

Миналата година предаването „Панорама” започва да снима под прикритие, като проследява агенти, помагащи на хора да получават удължаване на студенстки визи чрез измама. Всяка година около 100 000 студенти от страни извън ЕС получават узължаване на визите за оставане във Великобритания.

Програмата изпратила такива студенти, вече пребиваващи легално в страната, под прикритие, които симулирали лошо владеене на езика. Една „мнима студентка” се свързала с консултантската фирма „Стюдънтуей едюкейшън” в западен Лондон, чийто директор й казал, че може да издържи задължителния тест по английски дори и изобщо да не говори езика. Някой друг ще държи изпита вместо теб, от теб се иска да бъдеш снимана тук като доказателство, че си била на изпита, казал директорът. Друг студент под прикрите в колеж в източен Лондон платил 500 паунда, което е три пъти повече от таксата за необходимия изпит, след което влязъл в стая с още 14 други студенти, където всъщност никой не взел сам изпита.

Тереса Мей заяви, че правителството е спряло дейността на двете уличени в предаването учебни заведения и е анулирало всички оргаризирани от ”Инглиш Тестинг Сървис” тестове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32