Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитата на дигиталните данни е акцентът на CeBIT 2014

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел и британският премиер Дейвид Камерън откриват днес най-голямото в света изложение на компютърни технологии CeBIT 2014, което се провежда в Хановер. Акцентът на събитието тази година е защитата на дигиталните данни.

В разгара на скандала с шпионирането на интернет данни на обикновени граждани и политици водещите технологични фирми в света ще демонстрират последните си разработки на тема изпращане, съхраняване и осигуряване на големи пакети данни. Изложението е кръстено тази година „Датабилити”. 

Разбира се, нямаше как акцентът да не падне върху сигурността на интернет данните, след всичко, което разбрахме от Едуард Сноудън, коментира преди откриването говорителят на панаира Хартвиг фон Зас.

Ангела Меркел и Дейвид Камерън ще бъдат официалните гости на откриването на Цебит 2014 в Хановер тази вечер, като се очаква и двамата да говорят за аферата със следенето на интернет на европейските граждани от страна на американското разузнаване. Вероятно и двамата ще обсъдят също така за кризата в Украйна. 

Близо 3500 изложители от цял свят се очакват на панаира, който продължава 10 дни. Традиционно има и фирми от България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32