Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Фонд "Земеделие" е бомбата, която ще свали правителство

Снимка: БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството на Пламен Орешарски, че продължава да харчи пари за "Южен поток", след като проектът вече е замразен: След като министърът на икономиката и енергетиката се яви един обикновен пощальон, след като не може да си защити проекта, след като не може да докаже, че е прозрачен, с какво право дават пари - 193 милиона в компания, която в момента целият този проект е замразен от Брюксел.

Борисов коментира и изпращането на одит от Брюксел на Държавен фонд "Земеделие": Държавен фонд "Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството, защото там злоупотребите са огромни. Видяхте, че господин Местан се опита да си припише чужди заслуги с тези пари. Всички му отговориха в глас, че това  изобщо не е негова заслуга и доколкото знам, зърнопроизводителите и всички останали днес протестират.

Лидерът на ГЕРБ определи като абсурдно предложението на кабинета за възраждането на стари заводи с нови технологии. Как ще направят стари заводи с нови технологии? Има такава поговорка, за да не влизам в друга риторика. Това не може да стане, коментира Борисов.

На въпрос дали ще приеме поканата на Сергей Станишев за дебати в медиите по европейската визия на България, Бойко Борисов каза, че Станишев първо трябва да каже какъв иска да бъде - премиер, водач на листа или евродепутат.

Завиждат ли? За всичко. Искат да ми влезат в обувките, да са като мене...





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32