Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрев: Не съм разрешавал инвестиции в Карадере

Снимка: БГНЕС

Бившият министър на икономиката от кабинета на ГЕРБ Делян Добрев отрече да е разрешавал инвестиция в Карадаре, както го обвини сегашният икономически министър Драгомир Стойнев. Добрев уточни, че е подписал писмо, в което инвеститорите уведомяват за намерението си да вложат 600 милиона лева в община Бяла и молят за съдействие за получаване на гражданство:

Отговорът съответно от мое име е, че ако са спазени всички условия на закона, министерството ще съдейства. В това писмо никъде не се споменава Карадере, никъде не се говори за хиляди къщи или комплекси или хотели, или не знам какво още, така че Драгомир Стойнев да бъде така добър да покаже всички документи. Като е казал А, да каже и Б. Да покаже писмото на инвеститора и не само това - да покаже инвестиционното намерение, защото от него ще се види, че то е внесено и е разглеждано по времето на управление на това правителство. Всъщност ГЕРБ е нямал никаква представа, че става въпрос за тази местност тогава, когато сме отговорили на това писмо.

Свидетели сме на поредния опит на управляващите да прехвърлят вината за собствените си неудачи на някой друг, добави Добрев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32