Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарадж: Великобритания загърби таланти от други държави заради България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж заяви, че заради политиката на свободно движение в Европейския съюз Обединеното кралство не може да привлече квалифицирана работна ръка от други части на света. 

Представяйки своята платформа за изборите за Европейски парламент през май Найджъл Фараж заяви, че неговата Партия на независимостта на Обединеното кралство иска да извади страната от ЕС и да провежда разумна имиграционна политика, чрез която да бъде контролирано количеството и качеството на хората, които идват във Великобритания:

В момента обръщаме гръб на таланти от Индия и Нова Зеландия заради отворената врата към Румъния и България и това изобщо не е разумно.

Той произнесе речта си в момент, когато агитационните постери на партията бяха осъдени от политици и медии заради антиевропейското им и антиимигрантско съдържание. Те призовават избирателите да гласуват за партията на Фарадж, обещавайки, че само така британците могат да си върнат контрола върху собствената държава от Брюксел. Един от плакатите плаши, че милиони европейци дебнат, за да вземат местата на работниците в Обединеното кралство, докато друг твърди, че британският данъкоплатец финансира луксозния живот на еврократите в Брюксел. Последното може да важи и за самия Найджъл Фараж, тъй като той използва отпусканите му като евродепутат немалки суми, за да наема за секретарка собствената си съпругата, която е германка. Запитан от Би Би Си защо тя заема мястото на британски гражданин, лидерът на Партията на независимостта заяви само, че никой друг не би могъл да върши тази работа.

Той отговори неубедително и на друг въпрос – защо след твърденията, че хиляди българи и румънци ще дойдат, за да вземат препитанието на британците безработицата на Острова всъщност е започнала да намалява. По думите му все още не разполагаме с официални данни за тази година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32