Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово ще използва швейцарски опит, за да подобри градския пейзаж

Габрово ще използва швейцарски опит, за да подобри градския пейзаж. Идеята е в Общината да работи звено за озеленяване и поддържане на парковете и градинките.

„Цветен град“ се нарича проектът, който ще се финансира по Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Създаването на нова общинска структура за поддържане на зелените площи, ще замести услугите на външни фирми. В начинанието Габрово ще използва опита на побратимения град Тун, като работещите в новосъздаденото звено ще се обучават в Швейцария. Усилията ще бъдат насочени към допълване на градския пейзаж с ефектни цветни фигури, падащи цветя по брега на крайречната улица в града и поддържани междублокови пространства. За да са по-приветливи площите край блокове, габровската община за поредна година стимулира живущите в тях и финансира инициативи за изграждане на площадки, места за почивка, облагородяване и озеленяване. Материалите се предоставят от Общината, а желаещите да променят средата, участват с доброволен труд.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32