Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 20-и май МВР открива денонощна телефонна линия за сигнали за нарушения около изборите

Снимка: БГНЕС


МВР открива денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с нарушения около изборите. Линията ще заработи от 20-и май.

Изборните секции в страната ще бъдат охранявани от 12 430 полицаи. За да не се повторят събития, подобни на тези от предишните избори с бюлетините в Костинброд, вече печатницата на БНБ, където ще се печатат бюлетините този път, е под засилена охрана на СДВР, като се записват номерата на всички автомобили, които влизат там. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и добави:

Абсолютно всеки един сигнал, който постъпи в Министерството на вътрешните работи, незабавно ще бъде докладван в компетентната прокуратура, с оглед упражняване на компетенциите по законност и произнасяне по компетентност от страна на съответните прокурори. Другото, което е важно да се отбележи, е, че всеки един постъпил сигнал - указанията са подателят на сигнала да бъде уведомен за резултатите от проверката.

От МВР съобщиха, че хората, които имат сигнали за нарушения на изборите, могат да подават сигнали на телефон 02/982 22 32 или на имейл izbori@mvr.bg.

Утре е и първото извозване на бюлетини в 9 часа, съобщиха още от МВР.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32