Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С над метър се е увеличило нивото на Дунав при Лом

Нивото на река Дунав в района на Лом се е покачило с 113 сантиметра през последното денонощие и е достигнало 770 сантиметра.

Водата е заляла най-ниските части на пристанището. Работата там продължава само на високите кейове. Останалите са прекратили дейността си и са с изключено електрозахранване.

Техника и работници на порта и общинска фирма "Чистота" изграждат земно-насипни диги на най-застрашените от преливане места. Обявена е първа степен на готовност при кризисни ситуации - денонощно наблюдение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Втори етап от Плана за защита на населението стартират във Видинско

До края на деня във Видинско ще бъде стартиран вторият етап от Плана за защита на населението след падналите валежи и рязкото покачване на нивото на Дунав. Заседания проведоха  общинският и областният кризисен щаб, на които бяха набелязани мерките за..

публикувано на 17.05.14 в 12:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32