Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската полиция откри контейнер с 35 имигранти, пристигнали нелегално от Белгия

| обновено на 16.08.14 в 16:35
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската полиция откри контейнер с 35 имигранти, пристигнали нелегално с кораб от Белгия. Един мъж е починал по време на пътуването в претъпканото пространство, докато здравословното състояние на много от останалите е критично. 
Имигрантите са били открити, след като докери започнали да разтоварват контейнерите на пристанището в град Тилбъри, на устието на река Темза.
Полицията съобщи, че в един от тях са намерени 35 души, както възрастни, така и малолетни. Един от мъжете е бил открит мъртъв, докато другите, сред които много жени и деца, са били приети незабавно в болница.
Властите заявиха, че хората, опитали се да влязат нелегално в страната, са от Индийския субконтинент. Това е поредният от зачестилите напоследък инциденти със заловени незаконни имигранти. В повечето случаи те идват предимно от Близкия Изток или Африка.
В началото на месеца полицията спря хладилен камион близо до Лондон, тайно провозвал 16 етиопски граждани.
Официални данни сочат, че близо 20 хиляди нелегални имигранти са били заловени на британските граници от май 2013 до май 2014 година. Това е скок от 60% в сравнение с предходните 12 месеца.
Повечето имигранти се опитват да проникнат на Острова, като се крият на кораби и фериботи, идващи от френското пристанище Кале.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32