Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици окупираха училищата в Гърция. Искат промени в образованието

Снимка: dnevnik.bg
Училищата в Гърция са окупирани от ученици, които искат промени в образователната система. Само за ден над 500 средни училища са затворени. Акцията се превърна в "епидемия" от затворени училища. Децата искат незабавна промяна на основни практики в образователната система.

С окупация учениците в Гърция отговарят на проблемите в образователната система. Липсват преподаватели по основни предмети, обединяват класове, непрекъснато се променя системата за кандидатстудентски изпити.
Родителите на завършващите тази година ученици са в пълно отчаяние. Не се знае все още на какви изпити ще се явяват желаещите да учат във висши учебни заведения.
Учениците се организираха на протести в социалната мрежа с призив да се прекрати практиката всеки министър да променя учебната програма. Няма да допуснем да ни превърнат в опитни зайци на безумни идеи, коментират ученици, които стоят в окупираните училища и не допускат да се провеждат учебни занятия.
Окупирани училища има в цялата страна.
Министърът на образованието заплаши, че пропуснатите часове ще се проведат по време на ваканциите.
Студентите също се готвят за протести, дори и с риск да се анулира семестърът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32