Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция "Инструменти за привлекателно образование"

Снимка: БГНЕС

Международна конференция “Инструменти за привлекателно образование” ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември 2014 г. в София. Конференцията е откриващото събитие на тригодишен проект, реализиран с финансовата подкрепа на Европейската комисия  по Програмата за учене през целия живот. Сдружение „Център за творческо обучение” е координатор на проекта, а партньорите са от още 6 европейски държави.

Проектът има за цел да обобщи образователни политики, за да направи обучението по науки по-атрактивно и привлекателно за младите учащи. Проектът се стреми да надгради опита на учителите иноватори и постиженията на международните проекти и инициативи, целящи подкрепяне на научното обучение.

Лекторите на конференцията са образователни експерти от страните членки на Европейския съюз; основатели на успешни международни образователни проекти и практически компетенции, ориентирани към преподаване и учене; координатори на проекти; представители на Министерството на Образованието.

Целевата аудитория на презентациите и уъркшопите са училищни директори, учители, учители треньори, ученици, представители на образователни асоциации, студентски департаменти, институции за обучение на учители и други хора, работещи в образователната сфера.

Как този проект ще помогне у нас да приложим вече успешни и доказани европейски практики - по темата говорим с Александър Ангелов, управител на  Сдружение "Център за творческо обучение".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!