Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва проектът LOCFOOD "Местните храни - стимул за развитието на местния бизнес"

Снимка: Борис Димитров

Проектът LOCFOOD "Местните храни - стимул за развитието на местния бизнес"  е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Европейската програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ.

Партньори по проекта са Великобритания, Гърция, Испания, Италия, Словения, Швейцария, Швеция и  българската Фондация „Евро-перспективи” с фокус в Област София. Глобалната цел на проект LOCFOOD е обмяната на опит и добри практики на ниво региони за подпомагане развитието на местните храни. Идеята е да се подобрят  съществуващите политики и регионални стратегии по отношение на

Малките и средни предприятия  и предприемачески инициативи в хранителния сектор на местно ниво, чрез насърчаване на предприемачеството и иновациите по отношение на местните храни; да се направи преглед и  анализ на  съществуващите политики в сектора в регионите на партньорите-участници по проекта.

Да се определят вътрешни и външни фактори, които влияят върху спецификата на отрасъла във всеки един от регионите, партньори по проекта;  Да се обменят знания и опит като се извърши  изследване и сравнение  на регионите, като по този начин се изгради по-ясна представа за спецификата на местните фирми от агро и хранително-вкусовия сектор. 

Вихра Андонова, координатор на проекта и експерт към Фондация „Европерспективи“ разказва за целите и постигнатото по проекта.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!