Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алфа Рисърч: Едва 3% от работещите смятат да преместят парите си от частен пенсионен фонд в НОИ

Едва 3% от работещите възнамеряват да преместят парите си от частен пенсионен фонд в НОИ, показват данните от проучване на "Алфа Рисърч". Убедени, че ще останат в досегашния си фонд, са 53 на сто. Малко над една трета са колебаещите се или незаинтересованите как точно да постъпят. Изследването показва още, че два месеца след сформирането си вторият кабинет "Борисов" се ползва с крехкото доверие от 24%, срещу 36% недоверие.

Анализът на резултатите от изследването на "Алфа рисърч" показва, че най-висок принос за утвърждаване на сложния коалиционен кабинет имат няколко водещи фигури в него. Това са премиерът Бойко Борисов, чийто персонален рейтинг след изборите тръгва нагоре и министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев, събиращият нарастващо одобрение министър от реформаторите Петър Москов и Ивайло Калфин. Въпреки умерения скептицизъм към управлението 61% от анкетираните смятат, че правителството трябва да изкара пълен четиригодишен мандат. 

Няколко месеца преди изборите "Алфа Рисърч" тества мнението на хората и за местния вот. 42% възнамеряват да подкрепят действащите в момента кметове, а 39 на сто искат промяна и заявяват намерение да гласуват за нов кмет.

Продължава ерозията на доверието към институциите, добави в предаването "12+3" Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

11% вярват, че ако срещу тях самите бъде извършено посегателство, МВР ще разкрие извършителите. 8% смятат, че ако извършителите бъдат открити, то те ще получат справедливо наказание. Това е в основата на дълбоката ерозия на доверието към институциите.

Президентът успява да има относително позитивна оценка, каза Димитрова. Тя подчерта, че ГЕРБ и Реформаторският блок не губят влияние. По думите й Радан Кънев дори удвоява личния си рейтинг. Без промяна остават позициите на Патриотичния фронт и АБВ.

Цялото интервю на Снежана Иванова с Боряна Димитрова чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32