Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС ще гласува против Румяна Бъчварова за вътрешен министър

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС


Решението на премиера да приеме оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и да номинира Румяна Бъчварова за поста и заедно с това да обяви, че ще поиска оставките на главния секретар на МВР и на ДАНС, снема внушенията за задкулисие в отношенията с ДПС, заяви лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан.

Отчитайки, че промените в кабинета са проблем на премиера, който има право да приема оставки и да номинира министри, лидерът на ДПС Лютви Местан коментира: Днешното решение на министър-председателя, приел оставката на Вучков, да номинира госпожа Бъчварова за министър на вътрешните работи и наред с това да поиска оставки на главен секретар и на председател на ДАНС, снемат всякакви внушения за каквото и да е задкулисие в отношенията Борисов – ДПС. Това е ярко доказателство, че подобно задкулисие има само в главите на анализатори и на наши политически опоненти, които прибягват до елементарния трик да скрият собствената си управленска и реформаторска немощ зад паравана ДПС.
Като опозиция на настоящото управление, ДПС ще гласува в пленарна зала против кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи. Гласуването за структурата и състава на Министерския съвет, както и на персоналните промени в състава на Министерския съвет, са най-важния, самодостатъчен критерий, по който една или друга политическа сила се определят като част от управляващото мнозинство или като опозиция. Това, разбира се, не ни пречи да изразим очакване, че наистина ще се реализира основният мотив, който стои зад избора на господин Борисов, Румяна Бъчварова – министър на вътрешните работи, а че една идея повече ще се застъпи гражданското начало.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32