Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлова: АПИ очаква 100 млн. лева за ремонт на критичните участъци по магистралите

Снимка: БГНЕС

Очаква се Агенция "Пътна инфраструктура" да получи 100 милиона лева допълнително за ремонт на три критични участъка по автомагистралите "Тракия" и "Хемус", по които е въведено временно ограничение на скоростта, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Приоритетно ще бъде ремонтиран пътният участък в най-лошо състояние от автомагистрала "Тракия" при Пазарджик, посочи тя:

След това продължаваме участъка, който е към Пловдив. Разбира се, паралелно с това ще работим и по участъка при Шумен, където също, особено моста, имаме проблем с фугите, но там също нещата са малко по-различни и по-специфичен ремонт е чистото преасфалтиране, което е по-лесно и по-бързо, с което започваме веднага.

Пътната агенция ще получи допълнително сто милиона лева за ремонтирането на трите критични участъка по двете автомагистрали.

Така че да остане за летния сезон, надявам се до август, една част от тях също вече да бъдат ремонтирани и да бъде възстановено нормалното движение в рамките на магистралния габарит и скорости. Изчисленията общо за трите участъка са 100 милиона. В момента ще направим съвсем точен и конкретен разчет на технологията и на средствата, които ще бъдат необходими, за да може поетапно от Министерство на финансите за всеки участък, за който изработим и направим по линия на "текущ ремонт и поддържане", да ни бъдат допълнително възстановявани и осигурявани тези средства. Надявам се да достигнем и до пълната сума още през тази година.

В трите участъка от днес е въведено временно ограничение на скоростта до 90 километра.

То се прави за определен период от време, период, в който ние ще предприемем необходимите действия за поетапно ремонтиране на тези участъци и привеждането им в минимално необходимите качества и параметри, така че те да позволяват основно да възстановим максимално позволената скорост от 140 километра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тракия

От днес влиза в сила ограничение на скоростта по старите отсечки на "Тракия" и "Хемус"

От днес скоростта на движение по определени участъци от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ се ограничава до 90 км/ч. Ограниченията са на територията на областите Пазарджик, Пловдив, Шумен и Варна, уточняват от пътната агенция. В участъците с ограничение..

публикувано на 01.04.15 в 08:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32