Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рок академия" ще разтърси Троян

Снимка: rock-troyan.bg

"Рок академия - Троян 2015" започва тази вечер от 18.30 часа на централния площад пред общината в Троян. Над 100 изпълнители ще се включат в събитието. Концентиращи групи са Буги Барабата с "Бараби блус бенд", "Перо Деформеро" от Сърбия, Б.Т.Р със специалното участието на Кирил Маричков, както и две групи от Троян. 

Заместник-кметът на града Поля Димова обясни пред "Хоризонт": 
Основната цел е формиране на музикална култура у младите хора по отношение на този вид музика - рок-музиката, който се осъществява в две направления: концертна част от известни професионални групи и втората е обучителна част, която е майсторски клас с професионални музиканти по барабани и пиано и разбира се, в рамките на рок-академията сме обявили конкурс за авторска песен на млади групи. Обявили сме и един друг конкурс сред младите хора в средните училища на територията на града и общината, който се казва "Я кажи....срещу наркотици", тоест ние целим да поощрим тези млади хора, които имат интерес към рок-музиката.
Рок академията ще протече в рамките на три дни, като в последния ден ще бъде награждаването на участниците в конкурса. Фестивалът се провежда за трета поредна година. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!