Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници от БСП не подкрепиха новата наредба за управление на отпадъците в София

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Общинските съветници от БСП в София не подкрепиха новата наредба за управление на отпадъците и поддържане на чистотата в града. По думите на председателя на групата Милка Христова, има неясни текстове, които подлежат на корекция.

Никой не е против наредбата. Проблемът е, че се прие много бързо, без достатъчно обсъждане, без да мине през всички комисии, въпреки че голяма част от тях имат отношение. Един пример е това да караш етажната собственост, гражданите да си чистят висулките. Значи, няма как да стане нещо, което ще струва пари на тази етажна собственост. Всички знаят, че пари трудно се събират. За мен лично тази наредба си е добра, но просто трябва да се прецизира. Ако бяха отложили с две седмици, нямаше да има тези проблеми в зала, каквито стават сега, обясни общинският съветник от БСП Иван Мечков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Някои явно не се интересуват от новата програма за управление на софийските отпадъци... Карат я по старому

Столичният общински съвет приема новата Програма за управление на отпадъците

През новия програмен период до 2020-а година ще бъде в сила новата „Програма за управление на отпадъците на Столичната община“. Нейните цели са съобразени с националната програма, изискванията на европейското законодателство по отношение на..

публикувано на 23.06.15 в 15:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32