Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три български проекта за подобряване транспортната инфраструктура са одобрени за финансиране от ЕК

Три български проекта за подобряване транспортната инфраструктура са одобрени до момента за финансиране от ЕК по новия Механизъм за свързване на Европа. 

Избраните обекти са част от основната трансевропейска транспортна мрежа. Общо Брюксел е одобрил над 13 милиарда евро финансиране за 276 проекта от 28 държави-членки. Три от тях са на България.

Страната ни ще получи над 76 милиона евро за ремонт на влаковата линия София-Волуяк, 58 милиона евро за модернизиране на жп участъка София-Елин Пелин и финансиране навигационните пътища и речното корабоплаване по Дунав на стойност около 6 милиона евро.

Предложеното решение за финансиране трябва да бъде официално прието от Комитета по Механизма за свързване на Европа, съответно от представителите на правителствата на държавите членки, които ще заседават на 10 юли.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32