Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от вокални формации в Балчик са били лишени от участие в творчески ваканции

Снимка: личен архив

Деца от вокалните формации към читалище " Паисий Хилендарски " в Балчик са били лишени от наградите си за участие в творчески ваканции. Поради тази причина ръководителите на съставите заедно с родителите на децата са изпратили писмо до директора на Националния дворец на децата Татяна Досева и министъра на образованието Тодор Танев.  

През април вокалните формации участвали в международен детски фестивал "Млади таланти", организиран от Националния дворец на децата в София. Четирите грамоти за отлично представяне на балчишките деца били придружени с покани-ваучери за участие в програмата за творчески ваканции "Хайде да творим заедно". 

Директорът на двореца Татяна  Досева е обявила, че до края на май ръководителите ще получат информация кога и къде ще се провеждат ваканциите. Едва на 10 юли служител на Националния дворец на децата е изпратил в Балчик отговор на многобройните запитвания, я който се посочвало, че датите и местата за творческите ваканции са ясни, но групите вече са запълнени и няма места. 

В своето писмото ръководителите и родителите на наградените деца от вокалните формации са задали въпроса Кой, кога и по какъв критерии подбра групите за творческите ваканции и каква е причината 19-те деца от балчишкото читалище да са извън програмата?.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32