Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Оставката на гръцкия премиер Алексис Ципрас не е изненада

| обновено на 21.08.15 в 14:54
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия обяви, че оставката на гръцкия премиер Алексис Ципрас и евентуалните предсрочни избори в Гърция не са изненада и че няма притеснения за изпълнението на новата спасителна програма от Атина. Говорителката на комисията Аника Брайдхард посочи:

За нас, това не беше изненада, след многократните телефонни разговори между председателя Юнкер, премиера Ципрас и президента Павлопулос. Ние го очаквахме. Независимо от изборите, реформите могат да бъдат приложени сега. Вече това бе прието от правителството и бе гласувано в парламента и няма нужда от ново политическо решение. Следващият кръг големи реформи предстои през октомври и ние ще следим стриктно за тяхното изпълнение.

Вчера Ципрас подаде оставка, след като над 40 от депутатите на партията му СИРИЗА въстанаха срещу условията на новия тригодишен спасителен план за Гърция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Василики Тану-Христофилу

За първи път в историята на Гърция жена оглави преходното правителство

Гърция за първи път в своята история ще има жена-премиер, поне за известно време. Председателят на Върховния съд Василики Тану-Христофилу оглави преходното правителство, след като снощи Алексис Ципрас подаде оставката на своя кабинет . В..

обновено на 21.08.15 в 11:05

Гръцкият премиер подаде оставка и свиква предсрочни избори

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас обяви, че подава оставка и свиква предсрочни избори, предадоха Ройтерс и Франс прес. Мандатът, който получих на 25-и януари, е изчерпан и сега хората трябва отново да решат кой да ги управлява, заяви Ципрас в..

обновено на 20.08.15 в 21:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32