Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството одобри промени на утвърдените разходи в бюджетите на три министерства

| обновено на 20.10.15 в 14:25
Снимка: БГНЕС
Правителството одобри вътрешнокомпенсаторни промени на утвърдените разходи в бюджетите на министерствата на отбраната, на икономиката и на вътрешните работи.

6 милиона и 700 хиляди лева от Програма "Адиминстративно управление и осигуряване" в Министерството на отбраната ще бъдат насочени към Програма "Членство в НАТО и ЕС и международно сътрудничество". Парите са за изплащане към бюджетите на Алианса и към доверителния фонд за поддържането на афганистанските сили за сигурност.

В МВР ще бъдат намалени капиталовите разходи по различни бюджетни програми. Средствата се пренасочват към плащане по договори за спешни ремонти на сгради, за покриване на част от дължими такси "Битови отпадъци" и за експертизи.

С над милион и половина лева се увеличават разходите по Програма "Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на ЕС"  в Министерството на икономиката. Парите са за издръжка на службите по търговско-икономически въпроси към дипломатическите ни представителства в чужбина. Още 200 хиляди лева допълнително са за програми, свързани с опростяване на процедури по предоставяне на административни услуги, управление на програми, съфинансирани от ЕС и защита на потребителите. Средствата са от икономии по Програма "Администрация" и по други политики в областта на икономическото развитие.

Правителството даде съгласието си агенция "Пътна инфраструктура” да сключи договори за изграждане на Западната дъга на софийския околовръстен път преди окончателното решение от Европейската комисия.

Вместо в сряда, правителството заседава днес, защото министър-председателят Бойко Борисов утре ще присъства на конгреса на Европейската народна партия в Мадрид.

Очаква се кабинетът да одобри откриване на Научно-изследователски институт в Икономическия университет във Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32