Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освобождават ПР експерт на летището заради информацията за взривно устрийство

Експертът от "Връзки с общестеността" на летище София Даниела Велева ще бъде освободена, научи Хоризонт от свои източници. Решението е взето заради информацията, която тя даде пред медиите за открито взривно устройство на Терминал 1 и която по-късно беше опровергана.

Повече от пет часа специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" проверяваха паркирания бус, но взривно вещество не беше открито. За часове тази информация беше водеща за медиите. Засилените мерки за сигурност на летището остават в сила.

Преди минути от летището съобщиха, че от 01:30 часа на 2-и декември летище София ще оперира нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и Терминал 2.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Приключи проверката на паркирания съмнителен микробус в близост до Терминал 1

Приключи проверката на специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" на паркирания бус на Летище-София, като взривно вещество не беше открито. Екипите на отряда за борба с тероризма се изтеглят и предстоят последващи..

обновено на 01.12.15 в 18:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32