Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГС остави в ареста 15-годишния Ивайло Гаджов

| обновено на 28.02.16 в 16:20
Снимка: dw.com

15-годишният Ивайло Гаджов, който преди два дни простреля друго момче пред столично училище, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд (СГС), като определението подлежи на обжалване в тридневен срок.

Независимо, че обвиняемият е непълнолетен, съдия Николай Младенов прецени, че спецификата на случая изисква делото да се разглежда публично и остави без уважение искането на защитата то да премине при закрити врата. Прокуратурата поиска за Ивайло Гаджов мярка "задържане под стража" с аргумент, че по безспорен начин е установено, че на 26-ти февруари е отишъл на местопроизшествието с намерение, да извърши саморазправа. Произвел е три изстрела срещу 14-годишното момче, като единият е неуспешен по технически причини.

На лице е и предварителна подготовка на престъплението, смята прокуратурата. 15-годишното момче е изпратило предварително на свой съученик снимка на пистолета по мобилното приложение "Вайбър", а пред друг съученик е демонстрирало оръжието, като дори е произвело два пробни изстрела с него.
  
Обвинението смята, че има реален риск Гаджов да се укрие и да извърши следващо престъпление. Съдията не уважи искането на защитата непълнолетният да бъде поставен под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая и определи "задържане под стража".

Ивайло Гаджов остава в следствения арест на Националната следствена служба, а в тридневен срок това определение може да бъде обжалвано. На излизане от залата, адвокат Найов каза, че ще реши, дали да обжалва, след консултация с родителите на непълнолетния обвиняем.

В петък 15-годишното момче простреля друго момче пред столично училище и беше привлечен като обвиняем за опит за убийство. Прокуратурата иска той да остане под стража. Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че няма промяна в състоянието на пострадалото 14-годишно момче - той е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нов случай на нападение с оръжие заради спор за момиче

15-годишен ученик простреля 14-годишно момче с пистолет след спор за момиче.  Инцидентът е станал пред 26-то училище в столичния квартал "Княжево" около 15.40 часа.  Момче е било простреляно един път в областта на таза и в последствие откарано в..

обновено на 26.02.16 в 21:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32